Hopp til innhold

- Reindriftsnæringa må vike

50 arbeidsplasser er viktigere enn reindriftsnæringa. Det mener Fremskritspartiet i Nordland.

Reindrifta i Troms krever at Nes Fort i Lødingen skal bli reinbeiteområde, og ikke utbygges til kurs- og ferisenter med femti arbeidsplasser og 600 hytter.

- Uakseptablet mener FrPs toppkandidat til Fylkestinget i Nordland, Dagfinn Olsen.

- Hvis det er slik at de ikke kan overleve dersom vi bygger ut på Nes Fort og tilfører Lødingen femti arbeidsplasser så er ikke jeg i tvil om at de femti arbeidsplassene i Lødingen betyr mye mer for samfunnet enn de tre årsverkene reindrifta gir oss.

- Så reindrifta må vike.

FrP`s fylkestopp i Nordland Dagfinn Olsen mener at reindriften i Lødingen godt kan klare seg uten det 3500 mål store området til Nes Fort, spesielt siden de allerede har nærmere 2200 kvadratkilometer beitemark på resten av Hinnøya.

- For liten kunnskap om reindrift

Områdestyrets leder i Reindriftsnæringen i Troms mener folk vet for lite om hvilke behov reindriften har.

- Ja, det er helt klart et problem at folk ikke har kunnskap om reindriftsnæringen, og det må man se å få gjort noe med, sier leder Kjell Nyberg i Reindriftsnæringen i Troms.

- Det som er problemet er at man ofte konkurrerer om de samme arealene. De tidlig snøbare og solrike områdene hvor turistnæringen også ønsker å etablere seg, men som tradisjonelt har vært verdifulle for reindriften.

- Så konfliktnivået blir høyt.

En sak for ministeren

Stortingsrepresentant for Høyre i Troms, Elisabeth Aspaker kan ikke akseptere at tre årsverk i reindriftsnæringen skal hindre etablering av 50 nye arbeidsplasser i Lødingen.

- Jeg akter å ta opp denne saken i et skriftlig spørsmål til landbruksministeren, sier Aspaker

- Det jeg synes landbruksministeren må svare på er om han synes det er greit at man har reindriftsnivåer her som nå rett og slett ser ut til å torpedere et stort antall arbeidsplasser i Lødingen.