Hopp til innhold

Vil bygge nytt sykehus i Narvik

Til 700 millioner. Skal stå ferdig i 2013.

Narvik sykehus

VIL BYGGE NYTT: UNN går inn for å et nytt sykehus skal stå ferdig i 2013.

Foto: Mona Gingstad / NRK

Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) går inn for å bygge nytt sykehus i Narvik.

700 millioner

En utredning Sintef Helse har gjort for UNN viser at det koster omtrent like mye å bygge nytt som å renovere dagens sykehus.

- Prisen vil ligge i overkant av 700 millioner, samtidig som vi får et mer hensiktsmessig sykehus som er billigere å drive. Så i får rett og slett ei bedre løsning til omtrent samme pris, sier sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen til NRK Nordland.

- Nødvendig nybygg

Forslaget skal legges frem for styret til Helse Nord om halvannen uke.

– Vi har ingen grunn til å tro at ikke Helse Nord vil støtte våre planer. Da vil et nytt bygg kunne stå ferdig i 2013, forteller Ingebrigtsen.

Det er foreløpig ikke avgjort hvor sykehuset skal ligge, men UNN skal samarbeide med Narvik kommune i det videre arbeidet.

-Vi tror det er nødvendig med et nybygg og dette er den beste løsningen. Derfor er vi glad for at Sintef konkluderer på denne måten, sier Ingebrigtsen.

Truet med stenging

Narvik sykehuset har tidligere stått i fare for å måtte stenge flere avdelinger på grunn av elendig brannsikkerhet. Samtidig har sykehuskjøkkenet blitt kritisert av Mattilsynet for at vedlikeholdet har vært så dårlig at det utgjør en hygienetrussel.

Les også:  Utslitt kjøkken ved Narvik sykehus

Les også: Truer med stengte dører