Hopp til innhold

- Bjørnen reiste seg på to

Bjørnen likte dårlig å bli forstyrret i kveldsmaten, og reiste seg på da sauegjeteren og hunden hans gikk rett på bamsen tirsdag kveld.

Bjørn fra Nordland

GRETTEN BAMSE: Bjørnen likte dårlig å bli forstyrret, og reiste seg på to da sauegjeteren var 50 meter fra bamsen. Dette bildet av bjørnen er tatt tidligere i sommer.

Foto: Einar O. Båfjelldal

Det var i 22-tida tirsdag kveld at gjeter Alvar Hansen og pyrineerhunden hans gikk rett på bjørnen i Skinnfjellia i Susendal, skriver Helgeland Arbeiderblad .

Gnagde på sau

Da lå den velvoksne bjørnen og spiste på kadaveret av en voksen sau. Det lå også et kadaver at lam like ved.

Les også: Ingen spor etter bjørnene

Bjørnen likte dårlig å bli forstyrret, og reiste seg på to da sauegjeteren var 50 meter fra bamsen. Deretter tok den beina fatt - med hunden i helene. Hunden fulgte sporet av bjørnen i cirka 250 meter før den returnerte.

Grovbygd bjørn

– Bjørnen hadde stort hode og var grov i bygningen, så trolig er det snakk om en voksen bjørn, sier sauebonde Bjørnar Hansen, som opererte som talsmann for gjeteren som hadde lagt seg da Helgeland Arbeiderblad tok kontakt.

Ikke overrasket

Bjørnar Hansen er ikke overrasket over å få bjørnebesøk.

Les også: Avviser falsk bjørnehistorie

– Dette har vi nesten ventet på. Bjørnen har vært her tidligere i vår og tatt sau – det var bare et tidsspørsmål før den dukket opp igjen, sier han til avisen.

Les også: Bjørn herjer i saueflokk