Hopp til innhold

Faren: – Nervepirrende timer i ura

Legene reddet i natt beinet til Brian Elvestrand (13) – som lå fastklemt under ei to tonns steinblokk i nær to timer i går ettermiddag.

Brian Elvestrand fastklemt under stein

NERVEPIRRENDE TIMER: I to timer satt 13-årige Brian Elvestrand (innfelt) fastklemt under ei steinblokk på 2,5 tonn.

Foto: 330 Skvadronen og privat

Gutten lå på operasjonsbordet i fire timer onsdag kveld hvor han ble operert for alvorlige bruddskader. Selv om skadene betegnes som moderate til alvorlige, slipper han å amputere høyrefoten. Venstrefoten er uskadd.

Nervepirrende venting

Pappa Peter Elvestrand, som var med på klasseturen, og satt sammen med sønnen mens de ventet på hjelp, forteller om nervepirrende timer før hjelpen kom.

– Det verste var å ikke kunne gjøre noe for å få han løs. Vi måtte bare vente på hjelp. Man føler seg svært hjelpeløs i en sånn situasjon, sier han til NRK.

Gutten hans var våken og bevisst hele tiden, både mens ha lå fastklemt under steinblokka og under helikoptertransporten til Nordlandssykehuset i Bodø.

Torsdag morgen fikk faren treffe igjen sønnen.

– Han er fortsatt trøtt etter narkosen og sier ikke så mye, men er ved godt mot, sier Elvestrand.

Lekte i steinura

13-åringen fra Vikten skole var på klassetur på Myrland onsdag ettermiddag da den uskyldige leken i steinura plutselig ble forvandlet til et mareritt. Brian sparket til en liten stein, men så ikke at kjempesteinen hvilte på den mindre steinen. Dermed løsnet den 2.500 kilo tunge steinen, tippet over - og falt over guttens bein.

– I ettertid er jeg glad for at det bare var beina. Steinen kunne jo like gjerne ha truffet overkroppen, sier faren.

– Var redd, men tapper

Video nsps_upload_2009_11_4_23_5_38_5505.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: her blir gutten reddet

13-åringen satt fastklemt under steinblokka i nær to timer før hjelpen kom.

– Gutten var redd, og han hadde vondt. Men vi synes han taklet det veldig bra, sa brannmester og beredskapsleder Roger Vian, som var med på å få gutten løs fra steinen.

Brannvesenet fikk lagt løfteputer under steinen for å gjøre den stabil. Deretter ble steinen brutt opp med et spett.

Skolen holder stengt

Vikten skole

STENGT: Vikten skole holder stengt i dag.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Vikten skole holdt et informøte for elvene og foreldrene onsdag kveld hvor både politi og hjelpemannskaper var til stede. I dag holder skolen stengt.

– Vi er alle sterkt preget av ulykka Etter en helhetsvurdering bestemte vi oss for å holde stengt i dag, sier daglig leder Jack Remi Dahlberg ved den private skolen.