Hopp til innhold

Kan havne i verstingregister

Regjeringen ser ikke bort fra at de også må legge inn tannleger i et nordisk register over helsepersonell som ikke er skikket til jobben sin.

Gunnar Myhren

RASERT: Gunnar Myhren (innfelt) fikk trukket tennene av tannlegen, deretter stakk tannlegen av til Sverige.

Foto: Lise Åserud/John Inge Johansen / Scanpix

Tidligere har et slikt register kun vært vurdert i forhold til leger. I går kunne NRK Nordland fortelle om Gunnar Myhren mann fra Lofoten som ikke fikk fullført behandlignen sin. Etter at tannlegen hadde trukket ut Myhrens tenner, stakk tannlegen av til Sverige.

– Kjeften min er rasert, sier Myhren, som ikke har gode minner fra den svenske tannlegens behandling i Bodø for åtte år siden.

Har ventet i åtte år

- Og dette lovte tannlegen at jeg skulle få ordnet på i løpet av et halvt års tid. Det halvåret har nå blitt til åtte år, sier Myhren.

Regjerningen ønsker å ha et register over verstingleger som fram til nå har kunnet pendle fra land til land dersom det kom mange klager.

Uheldig møte

Statsekretær i Helse og omsorgsdepartementet, Tone Toften, sier de vil vurdere å utvide registeret til også å gjelde tannleger. Toften vil ikke kommentere Myhrens sak direkte, men sier seg enig i at det er et uheldig møte med helsevesenet.

– Det er veldig spesielt når helsepersonell tar med seg pasientenes journaler og forlater landet, sier Tone Toften.