Hopp til innhold

Nytt tordenvær skaper problemer

Et nytt tordenvær gir stans i utbedringene av strømlinjene i Rana på Helgeland.

Kurt Søfting

KRAFTKARER: Kurt Søfting (tv) og Øystein Løland i Helgeland Kraft klare til innsats for at folk skal få strømmen tilbake.

Foto: Frank Nygård

Dette opplyser Frode Valle i Helgeland kraft.

Siden i natt har flere hustander i Helgeland vært uten strøm etter at lynnedslag har satt flere trafostasjoner ut av drift.

– De ansatte er bedt om trekke vekk fra høyspentledningene etter flere lynnedslag, og dette gir altså en foreløpig stans i utbedringene, sier Valle.

Strømstans i Salten

– I Salten er cirka 50 abonnenter på Tverlandet, Beiarn, Nordfold og Tuv uten strøm, får NRK Nordland opplyst i Salten Kraftsamband (SKS). SKS håper disse vil få strømmen tilbake i løpet av dagen.

– Det er meldt mer lyn og torden i 12-13-tiden, så vi følger spent med, sier Per Arne Mathisen, avdelingsleder i driftssentralen i SKS.

Hele Bodø slått ut

Hele Bodø kommune var uten strøm en halv time i natt etter at linjenettet var rammet av lynet.

Og i hele gamle Skjerstad kommune var folk uten strøm i natt i femti minutter.

Lofoten og Vesterålen

Vesterålskraft og Lofotkraft har ikke hatt problemer.
Mellom Fiskebøl og Raftsund i Hadsel mistet cirka 300 husstander strømmen pga uværet. Og fortsatt er ti husstander på Kvitnes strømløse.


– Det skylder at lynet slo ned i en transformator. Den repareres i dette øyeblikk, forhåpentligvis kan de få strømmen tilbake i 11-12-tiden, sier Asbjørn Myrstad, teknisk sjef i Trollfjord kraft.

Ellers er det ikke meldt om spesielle problemer i Lofoten og Vesterålen.