Hopp til innhold

Håper de får komme til Norge

Biskopen i Sør-Hålogaland tar til orde for at Kari Ann Volden må få mulighet til å ta med seg de to tvillingene fra India til Norge.

Kari Ann Voldens tvillinger

MÅ VEIE TYNGST: Det sier biskopen i Sør Hålogaland om hensynet til barna i adopsjonssaken fra India.

Foto: Privat

– Slik det nå har blitt tenker jeg at hensynet til disse to barna må veie aller tyngst. Jeg håper personlig at det finnes en løsning. At et menneske som ønsker å ta seg av to barn under slike omstendigheter, må få muligheteten til dette.

Tor B. Jørgensen

DET BESTE FOR BARNA: Det sier biskop Tor B. Jørgensen om å la tvillingene komme til Norge sammen med Kari Ann Volden som vil adoptere dem.

Foto: Ola Helness / NRK

Det sier biskop Tor B. Jørgensen i Sør Hålogaland, som har fulgt denne saken.

Venta i sju måneder

I sju måneder har Volden venta i India, men norske myndigheter vi ikke gi tvillingene innreise. I mars søkte hun om å få adoptere.

Denne uka ble det kjent at Volden fikk avslag og at hun uriktig har opplyst at hun har biologisk tilknytning til barna. Saka er anka. Men for norske myndigheter er det ikke avgjørende at Volden har hatt omsorgen for barna til nå.

– I adopsjonssaker er det slik at det blir et brudd med de nærmeste omsorgspersonene fordi at vedkommende enten ikke kan eller ikke har mulighet til å ha omsorgen for de. Det typiske ved adopsjon er jo at barna får nye foreldre gjennom adopsjon.

Det sier avdelingsdirektør i barne -, ungdoms- og familiedirektoratet, Morten Stephansen.

Og om det beste for ungene er å komme til Norge, er heller ikke opplagt.

Barnets beste

Morten Stephansen

BARNETS BESTE: – Det kan være flere ting, ikke nødvendigvis at de får komme til Norge, sier Morten Stephansen.

Foto: NRK

– Hva som er barnets beste er igjen et spørsmål man må ta stilling til. Og barnets beste kan være flere ting. Ikke nødvendigvis at de får komme til Norge, sier Morten Stephansen.

Norske myndigheter skal bruke en måned på å behandle anken. Biskopen håper tvillingene får komme til Norge.

– Jeg kjenner ikke jusens mange krokveier og irrganger i dette, men jeg håper jo at dette kan bli resultatet. På tross av alle andre alle andre store etiske temaer som denne saken involverer, sier Tor B. Jørgensen.

Se video:

Video Biskop håper surrogat-tvillinger får komme til Norge.