Hopp til innhold

Den store reisen fra Fauske

Nå er det ca ett år siden serien ble spilt inn, og 14 år gamle Malin innrømmer at hun synes det er litt rart å se seg selv på TV.

Malin Wold Hansen

FLAUT Å SE SEG SELV PÅ TV: Malin Wold Hansen fikk en fantastisk tur som 13-åring.

Foto: Anita Borkamo

- Jeg synes i hvert fall selv at jeg har forandret meg en del, så det er ganske flaut å se på.

- Det var en kjempeopplevelse for oss, og en utrolig opplevelsesrik og fantastisk tur, sier Raymond som er pappaen i familien Wold Hansen.

Han lover sterke scener på TV i ukene framover.

- Det var ikke noe som ble regissert på forhånd, sier Raymond, som møtte opp i NRK Nordlands radiostudio fredag ettermiddag sammen med datteren Malin for å fortelle om deres opplevelsesrike tur til Etiopia.

Store kulturforskjeller

Malin Wold Hansen, den store reisen

SPESIELLE RITUALER: Familien Wold Hansen fikk testet grensene sine i Etiopia.

Foto: Strix/NRK

- Endel av det de gjorde synes vi gikk over streken i forhold til det vi er vant med, særlig enkelte ritualer, men vi har blitt fortalt at noen av disse tradisjonene er i ferd med å avvikles, forteller Raymond.

- Vi føler vi har vært med på å belyse deres kultur og levesett, for det finnes jo en verden utenom den vestlige. Selv om mye av det som skjedde var kritikkverdig.

Malin synes det er bra at det var lite stress der nede. - De hadde liksom bare seg selv å tenke på.

SE FØRSTE EPISODE HER: Den store reisen

Tok med støvsugeren

Den store reisen

HOLDT KORTENE TETT TIL BRYSTET: Raymond og Malin røpet ikke mye foran de neste episodene.

Foto: Anita Borkamo

Moren i familien, Rita, hadde med en støvsuger, og Malin innrømmer at det nok ikke var helt hennes idé, selv om Rita er veldig opptatt av renslighet.

- Det var nok mer et humoristisk innslag, sier Raymond, men understreker at alt som skjedde der nede, skjedde i virkeligheten. - Det var ikke tillaget, sier han.

Fjerning av tenner og drikking av geiteblod er blant ingrediensene i episodene fra Etiopia.

Slik presenteres familien på TV

"De er en del av en relativt fersk familie som kun har bodd sammen i et halvt år og som nå deltar i realityprogrammet «Den store reisen» på NRK1, der tre familier blir sendt til et fremmed sted for å leve og bo med et stammefolk.

Gjennom serien får vi se familien bo hos det hardbarka Hamerfolket helt sør i Etiopia, der kvinnene smører kumøkk på gulvene for å holde det rent og unge menn beviser sin manndom ved å springe over en bøling okser."

Støv på hjernen

Rita (44) jobber innen psykiatrien og har "støv på hjernen". Hun er moren til Ole-Aleksander (17) som ikke er så opptatt av å passe inn i et typisk mannsbilde. Han vil bare bli godtatt som den han er. Rita er kjæreste med vaktmester Raymond (41), som spiller i band på fritiden. Malin (13), er Raymonds datter. Hun er veldig glad i å danse swing, men innrømmer at hun ellers er litt lat. Den nye familien har aldri vært på tur sammen og vet ikke helt hvordan det vil fungere.

Men i etterkant sier Malin at de ble bedre kjent med hverandre på den korte turen enn de ville ha blitt om de hadde bodd sammen i flere år.