Hopp til innhold

Nord-Norges beste kokk

Det var bred enighet i juryen om årets vinner av Arktisk Kokk 2010.

Alexander Øines, årets kokk i Nord-Norge

Alexander Felipe Øines, årets kokk i Nord-Norge

Foto: Bente H. Johansen / NRK

Alexander Felipe Øines fra Lyst På i Bodø er kåret til Nord-Norges beste kokk i 2010.

Hoveddommer Ole Martin Alfsen var spesielt imponert over forretten, hvor hovedråvaren tørrfisk var traktert til perfeksjon.

– Alexander tok veldig godt vare på hovedråvarene i hver enkelt rett, og viste god teknikk i kokkefaget. Desserten var lett, fin og balansert, sier Alfsen.

.

Vinner-rett, hovedrett

Vinner-rett, hovedrett - reinkjøtt

Foto: Rolf-Orjan Hogset rolf@spekterfo
Vinner-rett- forrett

Vinner-rett- forrett - tørrfisk

Foto: Rolf-Orjan Hogset rolf@spekterfo

Nordnorske råvarer

Alle seks kokkene fikk samme råvarer til disposisjon, tørrfisk til forretten, reinkjøtt og Mack Bayer til hovedretten og tyttebær og sagogryn til desserten.

– Dette var kjempeartig. Oppgavene var fine og råvarene supre. Jeg hadde ikke forventet å vinne, sier en glad Alexander Felipe Øines fra Bodø.

  • 2.plass gikk til Thomas Nilsen fra Lovund Rorbuhotell.
  • 3.plass gikk til Frank Robin Kristoffersen fra Tinja Fjellgård i Narvik
  • 4.plasser til : Øyvind Hatlehol fra Rica Hotel Alta, Jonathan Bukkøy Arntzen fra Fiskekompaniet i Tromsø, Pontus Lindroth fra Huset i Longyearbyen.

Siri og Tor Stabbforsmo fra Strandli Gård i Grane, men vinner-youghurten.

Siri og Tor Stabbforsmo fra Strandli Gård i Grane, med vinner-youghurten.

Foto: Knut Haarvik / NRK

Mest nyskapende matprodukt

I dag ble også verdiskapingsprisen for Nord-Norges mest nyskapende matprodukt delt ut. Den gikk til Siri og Tor Stabbforsmo fra Grane og deres rabarbra-youhurt.

– Det innebærer ganske store verdier for oss i markedsføringsammenheng.
Vi får god PR gratis, og så er det jo en solskinnsdag etter mange dager med motbakke, sier Tor Stabbforsmo til NRK Nordland.

Juryen skriver blant annet om produktet: Smaken er glimrende, en kombinasjon av friskhet og sødme. Produsentene bruker råstoff fra egen gård, melk og tabarbra og nyskapningen ligger i å ta i bruk en klassisk nord-norsk råvare som i dag er lite brukt.