Hopp til innhold

Vil hjelpe andre barn

Ungene i Lego League-gruppa «Lego Kidza » ble så inspirert av årets oppdrag at de holder basar til inntekt for barneavdelingen ved Nordlandssykehuset.

Konkurransen som Lego League arrangerer hvert år handler om å bruke lego til å fremme interessen for teknologi blant barn og unge.

Årets tema i konkurransen er «Body forward». Det vil si hvordan bruke teknologi og roboter til å reparere eller fremme helsen til folk.

14 elever fra 7.klasse ved Aspåsen skole kaller seg «Lego Kidza 2010». De har valgt å forske på kreft hos barn. Derfor dro til Nordlandssykehuset der de fikk studere og fotografere kreftceller i mikroskop på lab-avdelingen.

Men ungene stopper ikke der. De fant ut at de ville arrangere en basar til inntekt for barneavdelingen ved Nordlandssykehuset.

– Barn kan for eksempel få akutt leukemi. Hvis de får medisiner så kan de få raskere hjelp og sånn, sier Regine Didriksen.

Etter to timers salg har de fått inn godt over 1000 kroner. Men det er enda tidlig på dagen på City Nord, og mange gevinster og kaker igjen.

Legorobot som helsearbeider

I årets oppdrag har gruppene flere oppdrag der robotene skal brukes til å løse ulike problemstillinger inne helsevesenet.

– På robotbanen skal vi for eksempel bruke roboten til å hente en brukket fot, og sette den på plass med roboten. Så skal roboten sette bandasje over, sier Simen Halvorsen.

Utforsk hvordan (bio)medisin kan hjelpe oss med å reparere skader eller gjøre kroppene våre bedre slik at vi får et bedre og sunnere liv.

Årets oppdrag / First Lego League

Et annet eksempel er medisinutdeling.

– Roboten skal dytte to av tre medisinrader ned fra en medisinboks. Resten skal deles ut senere, sier Peter Nicolaisen.

Se video fra Newton med en lego leage gruppe: Lego League i Newton