Hopp til innhold

Dramatisk redningsaksjon

60-åringen som omkom i båtforliset i Lofoten, er faren til en av de andre som var på den fatale fisketuren. Se 330-skvadronens egne bilder fra redningsaksjonen.

Video 330 skvadron

330 skvadron

En mann i 60-årene omkom og tre ble reddet da leiebåten til fire litauiske turister sank utenfor Mosken i Lofoten tirsdag formiddag.

Båtforliset førte til en dramatisk redningsaksjon, hvor to personer ble plukket opp fra sjøen av en lokal fisker, mens de to øvrige måtte hentes av Sea Kingen.

Se video av redningaksjonen øverst i saken.

En død, en kritisk skadd

To personer ble fraktet med Sea King til Nordlandssykehuset. Den ene mannen på 65 år ble bekreftet død i det redningshelikopteret ankom, mens tilstanden til den andre personen tirsdag ettermiddag er alvorlig, men stabil.

Den avdøde er faren til én av de andre som var involvert i båtulykken, opplyser Salten politidistrikt.

Det var fint vær i området og politiet har foreløpig ingen teori om hva båtforliset skyldes. De har startet etterforskning av ulykken.

Kari Anne

FLAKS: Fiskeren Svein Sedeniussen var tilfeldigvis på kveitefiske i området der leiebåten sank og fikk reddet to litauere inn til land.

Foto: Leserbilde
To ble reddet av en fisker

Det var en fisker som som først oppdaget to personer i havet og fikk sørget for at redningsaksjon ble iverksatt.

– Jeg oppdaget først en redningsvest som lå og fløyt, men jeg så ingen personer. Etter en liten stund hørte jeg roping og da fikk jeg se to som fløyt i havet, sier Svein Sedeniussen.

Sedeniussen fikk opp de to personene, som kunne fortelle at det lå flere i vannet. Da kontaktet fiskeren Hovedredningsentralen, som sendte ut Sea King og redningskøyte til stedet.

Fiskeren oppdaget også en tredje person, men klarte ikke få han over ripa.

De to i vannet ble derfor reddet opp av Sea Kingen, som fraktet dem til Nordlandsykehuset.

Fiskebåten fraktet de øvrige til legevakten på Å, begge med lettere skader.