Hopp til innhold

Nordligste frisbeegolf-turnering noensinne

For første gang arrangeres det Norgescup i frisbeegolf i Nordland. – Det er så vakkert her, mener Lill Irene Larsen fra Bergen.

Lill Irene Larsen fra Bergen har tatt turen opp til Bodø for å være med i cupen.

Lill Irene Larsen synes at utsikten fra banen på Bratten i Bodø er noe av det vakreste hun har sett.

Foto: Kristine Hellem Aanstad

Denne helga er det ikke bare musikk- og dansefestivaler som går av stabelen i Nordland. Lill Irene Larsen fra Bergen er en av de som har tatt turen opp for å kunne oppleve for første gang Norgescup i frisbeegolf i Bodø.

Første gang i nord

Det er første gang denne type arrangement holdes nord for Trondheim. Arrangørene Kent Andre Aagnes og Kjetil Karlsen fikk ideen i fjor da de var med på flere av cupene lenger sør i landet.

Kent Andre Aagnes er en av arrangørene under cupen.

Kent Andre Aagnes er en av arrangørene under cupen

Foto: Kristine Hellem Aanstad

– Hvorfor kan ikke vi ha det i Nordland, tenkte jeg. Vi har jo både baner, nydelig miljø rundt og midnattssola. Så da vi kom hjem søkte vi om lov til å arrangere og det fikk vi, forteller Aagnes og smiler bredt.

Til sammen arrangeres det fem Norgescuper i Norge i året, hvor den siste turneringen er et Norgesmesterskap der det deles ut kongepokal til vinneren.

Frisbeemiljøet har eksplodert

I Nordland har interessen og miljøet for frisbee eksplodert. Spesielt i Bodø kan Aagnes fortelle om stor aktivitet.

– Bratten og Rensåsparken blir utrolig mye brukt. Jeg har vært innom der mye i det siste, og uansett hvordan tidspunkt det er på døgnet er folk ute og spiller. Jeg synes det er fantastisk at vi kan bruke parken til noe annet enn å bare gå på tur.

På verdensbasis øker også interessen for sporten. Frisbeegolf er blant verdens raskeste voksende sport for tiden.

Fra hele landet

Det er 73 spillere som er med i selve turneringen i helga.

– De har kommet hit fra Ålesund, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Arendal, Oslo, Trondheim, Skjerstad, Narvik og Bodø. Så du kan si at nesten hele landet er representert her.

Kameratgjengen fra Stovner sammen med arrangøren. F.v: Olav Bakke, Andre Johnsen, Thomas Finborun, L

Kameratgjengen fra Stovner sammen med arrangøren. F. v: Olav Bakke, Andre Johnsen, Thomas Finborun, Lars Marthinsen, Kent Andre Aagnes og John Marthinsen.

Foto: Kristine Hellem Aanstad

En av de som har kommet til Bodø for turneringen er John Marthinsen fra Stovner. Han er her sammen med en gjeng på 11 stykker fra Stovner som alle brenner for frisbee.

– Jeg har spilt spillet helt siden 1986, så du kan si jeg er dreven i det. Men nå er det hovedsakelig som hobby.

Mathinsen mener at arrangørene av cupen i Bodø har vært med på å løfte turneringen på et helt nytt nivå.

– Cupen har vært helt fantastisk. Selve organiseringen har gått som smurt, i tillegg har du jo det nydelige området rundt banene. Du kan rett og slett ikke få noe bedre i Norge, konkluderer Mathinsen.

Ikke bare en guttesport

I tillegg til guttegjengen har Lill Irene Larsen (37) fra Bergen tatt turen opp til Bodø for å spille frisbeegolf. Hun kan fortelle at det slettes ikke er noe guttesport.

Frisbee er kjempeartig for alle. Sånn som i denne turneringen er det rundt 10 jenter som er med. I tillegg passer sporten for både nybegynnere og profesjonelle, gamle som unge. Alle kan være med.

Lill Irene Larsen (37) fra Bergen.

Lill Irene Larsen (37) fra Bergen.

Foto: Kristine Hellem Aanstad

Hun trekker også fram at en god grunn til å like frisbee er at det er så billig å holde på med. Den dyreste discen som er til salgs koster rundt 130 kroner.

– Jeg mener at frisbee ikke kan sammenlignes med andre typer sport. Den er fryktelig billig samtidig som den gir deg godt trening og mye sosialt samvær med andre.

Larsen er også strålende fornøyd med Norgescupen i Bodø så langt, og da spesielt med omgivelsene de får spille i.

– Det er så vakkert her. Går det galt og du hiver feil, så er det bare å snu deg å se på utsikten over havet med Landegode, så er alt greit igjen, sier hun.