Hopp til innhold

Var nær å avlyse landsskytterstevnet

– Vi sørger på skytterbanen, sier Henning Iverrud i Det frivillige Skytevesen. Se video her.

Video Arrangerer landskytterstevne som planlagt

Arrangerer landsskytterstevne som planlagt

I Det frivillige Skyttervesen var ikke avgjørelsen om landsskytterstevnet skulle gå førstkommende helg enstemmig, ifølge styremedlem Henning Ivarrud.

– Vi hadde flere dilemma, så det var kjempevanskelig. Vi var veldig nære å avlyse stevnet også, sier Ivarrud.

Men selv om styret vurderte mye for og imot, kom de fram til at stevnet skulle fortsette. Også for skytternes del.

– Vi samles er på skytterbanen og det er allerede folk på vei hit nå. Og her kan vi markere vår støtte for tragediene som har skjedd, mener styremedlemmet i det frivillige skyttevesen.

Fortsatt sponsor

SKS har fjernet sin logo fra sponsoropplysningen som presenteres før TV-sendingene som NRK har fra landsskytterstevnet. Stevnet holdes i Bodø førstkommende helg. Markedssjef Frode Schjenken Jensen i SKS begrunner valget slik.

– Vi har fjernet den av den mest enkle og medfølende årsak som finnes. Av respekt for de døde, sårede og pårørende til helgas tragedier, forklarer Jensen.

Selv om SKS har fjernet logoen fra sponsoropplysningen fra TV-sendingen, skal de fortsatt være både sponsor og samarbeidspartner.

– Vi trekker oss fra å reklamere på nasjonal TV. Det er ikke snakk om å trekke seg som sponsor og hovedsamarbeidspartner til landsskytestevnet. Tvert imot. Livet skal tilbake til det normale, men det er såpass kort tid siden tragedien skjedde, så det er en måte å vise respekt på, mener Frode Schjenken Jensen.

Debattert skytestevne

Thor-Arne Tobiassen

Thor-Arne Tobiassen vil at arrangementet skal gå som planlagt, men i dempet form.

Foto: Kristine Hellem Aanstad / NRK

At landsskytterstevnet skal fortsatt skal gå er fortsatt et debattert tema. Det forstår Thor-Arne Tobiassen som er leder i hovedkomiteen til skytestevnet, som også legger til at militært NM i skyting vil bli kansellert etter bestemmelser fra forsvarsledelsen.

Jeg har full respekt for at det er delte meninger omkring dette. Mitt standpunkt er at vi gjennomfører det, men jeg skjønner at det er et vanskelig valg at det skal få gå.

Landsskytterstevnet er et av Nordlands største idrettsarrangement. Til stevnet er det ventet 8000 mennesker og halvparten av dem skal delta.

Vi hadde egentlig tenkte å ha circa en times aktivitet på torget, men vil trekker oss nå ut av offentligheten til bestemorsenga.

NRK reduserer

NRK har valgt å redusere sin sendetid fra stevnet, har Tobiassen har full forståelse for.

Jeg har full forståelse for at NRK gjør slike vurderinger, sett i lys av helgas hendelser. For oss som arrangør vil det nok ikke ha de store konsekvensene, men heller for de som har forventninger om å se det på TV og ikke får det, uttaler Thor-Arne Tobiassen.