Hopp til innhold

– Vi tar farvel med en av våre aller beste

Henrik Rasmussen (18) ble drept på Utøya. I dag ble han begravet fra Melbu kirke i Hadsel.

Melbu kirke, begravelse

Klokken 12.00 onsdag ble Henrik Rasmussen stedt til hvile fra Melbu kirke.

Foto: Stein Inge Pedersen

– Det er en ufattelig sorg at et så godt menneske er revet bort, sier leder av Arbeiderpartiet i Hadsel, Ketil Johnsen til NRK.no.

Begravelsen ble holdt i Melbu kirke. Det var så mange som ville vise sin siste respekt, at flere måtte stå utenfor kirken under begravelsen.

Tidligere kyst- og fiskeriminister, Helga Pedersen, holdt tale på vegne av storting og regjering, mens leder i Nordland Arbeiderparti, Bjørnar Skjæran, holdt tale på vegne av partiet.

Se video:

Video Begravelse i Hadsel

Begravelse i Hadsel

– Et stort talent

Henrik Rasmussen omtales som et stort politisk talent.

– Henrik var veldig aktiv i Hadsel AUF. Han var et stort talent og veldig aktiv, og det oppdaget vi i Ap. Han skulle stille på lista vår til valget i høst, sier leder av Arbeiderpartiet i Hadsel, Ketil Johnsen.

Rasmussen var kasserer i Hadsel AUF og sto på 15. plass på Arbeiderpartiets liste til kommune- og fylkestingsvalget i kommunen.

(artikkelen fortsetter under)

Melbu kirke, begravelse

Melbu kirke var fylt til randen under Henrik Rasmussens begravelse. Flere fikk ikke plass inne i kirken.

Foto: Stein Inge Pedersen

Viktig støttespiller

Han var en meget engasjert gutt både i politikk og kulturliv.

– Henrik var en viktig støttespiller i gjenreisningen av Hadsel AUF, som hadde ligget nede. For noen år siden startet en gjeng med ungdommer opp igjen, og det er ingen tvil om at Henrik var en av de som virkelig var drivkraften. Resultatet er at disse ungdommene har klart å sørge for at Hadsel AUF i dag har nærmere 100 medlemmer, og det er mye i en liten kommune som Hadsel, sier Johnsen.

– En av våre beste

Rasmussen bodde på Melbu, og var elev på Hadsel videregående skole, avdeling Stokmarknes. Han dro til Utøya sammen med tre andre fra Hadsel AUF - Han var den eneste som ikke kom hjem.

– Dagen i dag blir forferdelig tung. Vi står ved et punkt hvor vi skal ta farvel med en av våre aller beste, sier leder Ketil Johnsen.

Rasmussen var en av seks ungdommer fra Nordland som mistet livet på Utøya.