Hopp til innhold

– Jeg snakker med dyr gjennom bilder og følelser

Kan hunder snakke om fargen på hundehuset sitt og hester om mankefrisyrer? Ja, mener dyretolker Viktoria Aasland.

Viktoria Aasland

MYE PÅ HJERTET: - Noen dyr kan ha mye de ønsker å fortelle. Andre må jeg stille litt mer spørsmål, sier dyretolker Viktoria Aasland.

Foto: Privat

Dyertolkning

NOE FOR DEG? Hvorvidt det er mulig å snakke med dyr er det delte meninger om.

Foto: Beth Mørch Pettersen/NRK

«Har du noen gang lurt på hva hunden din drømmer, hva katten din sier eller hva hesten din tenker? Her kan jeg hjelpe deg». Slik begynner lappen som dyretolk Victoria Aasland har hengt opp på Rimi i Bodø.

For 200 kroner tilbyr hun seg å snakke med dyrene dine for å finne ut hva de egentlig tenker.

– Jeg snakker med dyrene gjennom bilder, lukter og følelser. Dyr kan for eksempel snakke om hvordan de har det, om fortiden sin eller om hva de tenker om eieren sin, sier Aasland.

Vanligvis foregår den telepatiske samtalen ved at Aasland får et bilde av et dyr, som hun deretter snakker med.

Dyretolking er blitt et utbredt, men ikke mindre omstridt, tema de siste årene.
Flere tv-programmer har tatt for seg situasjoner der mennesker snakker med dyr og mens noen fester sin lit til egenskapene til dyretolkerne, er det andre som mener det hele er bløff.

Forteller om hårfrisyrer og hundehus

På nettet finnes flere titalls kurs hvor deltakeren får løfte om at de kan lære seg å snakke med både hester, hunder og katter. Enkelte kurs på kursagenten.no sier også at de kan sette deg i kontakt med avdøde dyr.

Aasland ble dyretolk etter at hun tok et kurs på nettet og gikk i lære hos en mer erfaren i dyretolk.

– Jeg bruker litt ulik fremgangsmetode ut ifra hvilket dyr jeg snakker med. Men jeg er ikke synsk, så jeg får bare vite det de ønsker å fortelle meg. Noen ganger er det mye dyrene vil fortelle meg, mens andre ganger må jeg stille litt flere spørsmål.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Viktoria Aasland

FORTELLER OM LITT AV HVERT: Aasland har et nært forhold til dyr og tar 200 kroner for å fortelle hva de tenker.

Foto: Privat

Avslører om eieren er deprimert

Hun er selv oppvokst med dyr og var atten år da hun fant ut at det var dyretolk hun ville bli. At dyr får med seg svært mye av det som skjer rundt seg, er hun overbevist om.

– Dyr kan for eksempel være veldig bekymret for om eieren sin har det bra. De er veldig knyttet til eierne og merker om de er deprimerte.

I andre samtaler er det mindre alvorlige temaer som tas opp.

– En gang jeg snakket med en hest fortalte den at eieren brukte å sette opp pannluggen hans i hårstrikk, så det var litt morsomt. En hund jeg snakket med var på sin side veldig stolt av hundehuset sitt. Han fortalte meg at det var malt i de og de fargene, sier Aasland.

Forstår at ikke alle tror på dyretolking

Hun forstår at ikke alle er like overbevist om at det er mulig å føre en telepatisk samtale med dyr.

Jeg forstår at folk kan være skeptiske, men stort sett blir jeg bare kontaktet av folk som vil prøve dyretolking fordi de ønsker å hjelpe dyrene sine.

– Men de bildene du får opp, det er ikke bare dine egne assosiasjoner?

– Nei. Jeg får opp bilder av ting som jeg ikke har sett før. Jeg får også vite om ting det ikke hadde vært mulig for meg å ha kunnskap om på forhånd. For eksempel har hunder fortalt meg om hendelser som eieren har bekreftet i etterkant.