Hopp til innhold

Gårdbruker tatt av vindkast og omkom

Foran sjokkerte dugnadskompiser ble den 58-årige gårdbrukeren, Sigurd Johan Bøkestad, tatt av et kraftig vindkast og feid opp i lufta i den sterke vinden.

Bindal-ulykke

På denne gården omkom mannen etter å ha blitt tatt av et kraftig vindkast.

Foto: Hild Dagslott Dypvik / Brønnøysund Avis

Resten av dugnadsgjengen som var samlet for å støype golv på ei ny driftsbygning i Bindalseidet i Bindal helt sør i Nordland klarte å kaste seg unna, og unngikk dermed å bli feid avgårde og skadet i den sterke vinden sør på Helgeland tirsdag morgen.

Døde på stedet

Da de fant 58-åringen et stykke unna, lå han livløs på bakken.

– Det ble igangsatt førstehjelp umiddelbart. Det kom også en person til med hjertestarter. Ambulansen var også raskt på stedet, men livet sto ikke til å redde, opplyser lensmann Lars Mogstad i Bindal til NRK.no.

Ventet på betongbil

Den tragiske dødslykken skjedde like før klokka 09 i forbindelse med arbeidet på en oppføring av ny driftsbygning hjemme på gården til den forulykkede.

– Dugnadsgjengen på fem personer hadde akkurat klargjort for støping av en betongsåle.

Det var lagt ut isopor og armeringsnett utover mens arbeidslaget ventet på betongbilen. Plutselig ble karene overrasket av et voldsomt vindkast.

– Vinden rev med seg personen og armeringsnettet opp i lufta. Mannen landet et stykke fra bygningsområdet. Her ble han liggende livløs, sier lensmannen.

Politiet, ambulanse og luftambulanse rykket ut, men mannen omkom på stedet av skadene han hadde pådratt seg. Trolig dreier det seg om hodeskader.

Kriseteamet hjelper familien

Kriseteamet i Bindal kommune ble varslet, og rykket straks ut til familien som ble rammet.

– Det vil bli foretatt vanlig etterforskning i saken, både med åstedsundersøkelse og avhør av de som var tilstede, sier lensmannen, som tilhører Nord-Trøndelag politidistrikt.