Hopp til innhold

Tommys nordlysbilde dukket opp på amerikansk TV-show

– Jeg skjønte ingenting da jeg plutselig fikk masse amerikanske vennehenvendelser på facebook-siden min.

Tommy Eliassen

I AKSJON: Tommy Eliassen synes det var vel mye oppstyr for bildet han hadde lagt ut på nettsiden sin.

Foto: Privat

Hobbyfotografen fra Rana i Nordland ble svært overrasket da han skjønte at et av hans nordlysbilder var blitt plukket opp og vist av den amerikanske tv-giganten NBC.

– Det var jo nesten litt for mye. Jeg ante ingenting før jeg fikk masse amerikanske vennehendendelser på facebook-siden min. De forklarte at bildet mitt var blitt vist på amerikansk tv og at de hadde søkt meg opp, sier Tommy Eliassen til NRK.no.

– Litt voldsomt

For på en av sendingene til NBC Nightly News som ble vist tidligere denne måneden, tar programlederen fram bildet og skryter av fotografen og den norske naturen, skriver Rana blad.

NBC vert

NBC-VERT: Brian Williams er tv-vert for NBC Nightly News.

Foto: NBC Faksimile

– Kudos til fotografen Tommy Eliassen som fanget det utrolige øyeblikket takket være moder natur i Finnmark i Norge, sier han og viser bildet av melkeveien, en satelitt og nordlys, skriver avisa.

Tv-kanalen er en av USAs mest sette og nyhetsendingene følges av flere millioner amerikanere. At et av ranværingens bilder plutselig dukket opp der, var for han et hyggelig sjokk.

Men jeg tenkte at det ikke har noe i nyhetene å gjøre og at det jo var litt voldsomt, sier han.

Vaksinerer fisk på dagtid

Den beskjedne karen har kun fotografering som en hobby. Nordlys og stjernehimmelen er hans favorittmotiv og om vinteren bruker han mye tid på å reise rundt i Nord-Norge for å fotografere.

– Jeg reiser til mange fine plasser. Både Lofoten og Vesterålen er bra steder, men Finnmarkskysten er min favoritt. Det var også der bildet som kom på NBC var tatt.

Han sier det går mange timer med til planlegging for å få tatt et best mulig bilde.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Nordlys fotografert av Tommy Eliassen

MANGE TIMER I VINTERKULDA: Eliassen bruker mye tid ute.

Foto: Tommy Eliassen

– Jeg følger med på nettsider som viser solaktiviteten og værmeldinger, slik at jeg vet når det blir nordlys. Da kan jeg bruke hele natta på å vente på det perfekte lyset.

Når dagslyset så kommer går Eliassen på jobb.

– Jeg jobber faktisk med å vaksinere fisk.

– Men når sover du?

– Nei, det er litt variabelt. Litt nå og da.

– Snakk om å være på rett sted til rett tid

Eliassen er litt stuss over hele oppstyret og vil ikke selv skryte av sine egne ferdigheter.

– Det handler om å være på rett sted til rett tid. Det kan ta kort eller lang tid å få til et bra bilde, men når det tekniske er på plass er planlegging det viktigste.