Hopp til innhold

Fyllekjørte vogntog over Saltfjellet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med 2,8 i promille skal mannen ha kjørt et vogntog med varer over Saltfjellet. – Det er vanskelig å forstå at det gikk bra, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Salten politidistrikt.

En mann skal torsdag ettermiddag ha blitt stoppet av politiet mens han fyllekjørte med et vogntog i Saltdal i Nordland.

Det opplyser operasjonsleder ved Salten politidistrikt, Ivar Bo Nilsson.

Drakk mens han kjørte

– Vi fikk melding om promillekjøringen klokken 14.49 fra en bedrift på Røkland. De hadde mistanke om at mannen som leverte varer der var beruset. De hadde reagert på hans oppførsel og odør, sier han.

Litt over en time senere, klokken 16.07, fikk politiet stoppet føreren av vogntoget. Mannen blåste til 2,8 på promillemåleren.

– Mye tyder på at han har drukket mens han har kjørt. Vi fant en 1,5 liters flaske med hjemmebrent hvor det var omtrent en halvliter igjen, sier Nilsson.

Skal ha kjørt over Saltfjellet

– Vi har grunn til å tro at han skal ha kjørt vogntoget over Saltfjellet. Det har vært vanskelig å få noe vettugt ut av føreren, men han har nevnt Saltfjellet i samtalene med patruljen.

Mannen er nå fratatt førerkortet og anmeldt for fyllekjøringen. Nøklene av bilen har politiet tatt hånd om. De blir overlevert til nye førere fra samme firma.