Hopp til innhold

Mann knivstakk kvinne og seg selv

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Etter å ha kuttet en kvinne i fingeren, og skadet seg selv, angrep mannen i 20-årene en ambulansearbeider som prøvde å hjelpe ham.

– Han var aggressiv mot denne ambulansearbeideren som gikk inn der for å hjelpe, og det oppstod en situasjon der mannen gikk til angrep på ambulansepersonellet, men ved hjelp av en annen person i huset ble mannen lagt i bakken, sier operasjonsleder Oddmund Nilsen.

Det var ved 03.30-tiden i natt at AMK fikk melding om at to personer hadde blitt skadet etter en knivstikking på en privatadresse i Lødingen.

Ambulansen kom før politiet til stedet, og de fikk raskt kontakt og behandlet kvinnen for lettere skadet. Deretter gikk ambulansepersonellet inn i leiligheten der knivstikkingen hadde funnet sted.

Gikk inn for å hjelpe, ble slått ned

– De valgte å gå inn for å sjekke skadene til denne personen, jeg vet ikke hvilke opplysninger vedkommende hadde da han gikk inn i huset, sier Nilsen.

Han kan ikke si noe om årsaken til hendelsen, annet enn at det var flere personer som var samlet i boligen. Inntil politiet kom til stedet klarte ambulansepersonellet å kontrollere mannen som stod bak knivstikkingen.

– I utgangspunktet skal jo helsepersonell berge liv og hjelpe folk som er skadet, så det at de gjør sine undersøkelser på et sted er ikke unaturlig. Men det er ikke sjelden at de velger å holde seg litt tilbake og vente til politiassistanse kommer.

– Hva tenker du om at en person går til angrep på helsepersonell som skal hjelpe?

– Det er jo ikke helt vanlig at så skjer, men både ambulansepersonell og vi i politiet er forberedt på at det kan skje. Det er uvanlig, og vi registrerer at det har skjedd nå, og vi er bare glad for at ambulansepersonellet som gikk inn der ikke ble skadet, sier Nilsen.

Avhøres av politiet

Både kvinnen og mannen ble sendt til sykehus i Harstad, og det skal ikke være snakk om alvorlige skader for noen av personene.

Mannen er nå skrevet ut fra sykehuset og fraktes direkte til politiavhør på Sortland. Ifølge operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt, Lisbeth Oddveig Hansen, skal politiet også tidligere hatt med ham å gjøre.

– Han er i midten av tyveårene og av utenlandsk opprinnelse. Ved sykehuset konstanterte de at han ikke er psykisk syk, men han var ruspåvirket da hendelsen fant sted, sier Hansen.