Hopp til innhold

– Mener han snublet over gutten

Læreren (50) som er tiltalt for grov vold mot en 13 år gammel elev. – Han mener han snublet og falt over gutten, sier mannens forsvarer.

Forsvarer Stian Auglend

50-åringens forsvarer Stian Auglend sier hans klient mener han snublet og falt over 13-åringen.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Flere ungdommer vitnet i saken der en 50 år gammel lærer, er tiltalt for vold mot en 13-åring. Hendelsen skjedde under et ungdomsarrangement i Vesterålen i november, da gutten ikke ville forlate lokalet.

13-åringen mener den tiltalte tok strupetok på han, og slo hodet hans i veggen.

Ifølge tiltalen skal læreren ha løftet opp 13-åringen med et tak rundt halsen og båret ham ut av lokalet og kastet han ned i bakken hvor det lå en jernrist.

– Slo eleven i ansiktet

Deretter løftet han opp eleven på nytt og slengte han i veggen og slo han i ansiktet.

Men angrepet stoppet ikke der:

Læreren, som også er ungdomsklubblederen, dyttet på nytt 13-åringen i bakken og slo han flere ganger i ansiktet. Til slutt skal læreren ha slengt eleven i bakken en siste gang.

13-åringen skal ha fått konstatert lett hjernerystelse, kuttskader og hevelser og bloduttredelser i hode, nakke og halsregionen.

Læreren er nå tiltalt for brudd på paragraf 232 i straffeloven.

Alvorlig sak

Aktor Steffen Ravnåsen ser alvorlig på saken.

– Etter tiltalen er det en strafferamme på fire år, så det er en alvorlig sak.

– Snublet og falt over gutten

Aktor Steffen Ravnåsen

Aktor i saken Steffen Ravnåsen i Vesterålen tingrett i dag.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Den tiltalte nekter derimot straffskyld, og sier han snublet og falt over gutten.

– Hans opplevelse av dette er at denne hendelsen er betydelig overdrevet i alvorlighetsgrad. Han håper at bevisførselen vil vise at han ikke skal straffedømmes for noe i denne sammenhengen, sier forsvarer Stian Auglend til NRK.no.

50-åringen forklarte seg rolig i detalj om hendelsesforløpet og nektet å ha påført den 13 år gamle gutten flere slag. Tiltalte mener han bar fornærmede ut da de snublet og han havnet over fornærmede.

Han stiller seg også uforstående til blåmerker og sår som fornærmede skal ha blitt påført.

Suspendert

Læreren og ungdomsklubblederen er inntil videre suspendert som ungdomsklubbleder, og han vil heller ikke jobbe som lærer så lenge rettsprosessen mot ham foregår.

Tidligere voldsdømt

Han ble i 1993 og 2003 dømt til henholdsvis ni og sju måneders fengsel for vold – de samme forhold som han nå er tiltalt for.