Hopp til innhold

Veronica Maggio til Musikkfestuka

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått Veronica Maggio på plass til årets festival.

Veronica Maggio på scenen under Quartfestivalen i 2009

Veronica Maggio er Musikkfestukas foreløpig siste nyervervelse.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Sier Musikkfestuke-direktør André Wallann Larsenm, som stadig kaprer nye topptunge artister til sin festival.

Den spanske mestersopranen Raquel Andueza har varslet sin tilbakekomst, hun deltok på Musikkfestuka i fjor sammen med det franske barokkensemblet L'Arpeggiata og presterte det mange opplevde som tidenes konsert i domkirka.

Store artister

For ikke lenge siden ble det klart at et av vår tids fremste barokkensembler, italienske «Europa Galante» skal ha sin eneste konsert i Norge dette året under nettopp Nordland Musikkfestuke i Bodø, sammen med vår egen mezzosopran Marianne Beate Kielland. Og nå altså Veronica Maggio.

Veronica Maggio

Pop, soul og elektronika preger Veronica Maggio sin stil.

Foto: Tor Even Mathisen / NRK

– Veronica lager en uimotståelig blanding av pop, soul og elektronika, og har for lengst etablert seg i elitedivisjonen av skandinaviske artister. Det er på tide at det nordnorske publikummet får oppleve henne live, sier André Wallann Larsen.

Stor suksess

Den italienskættede svenske sangeren og låtskriveren har gjort stor suksess etter at hun i 2006 ga ut debutalbumet «Vatten och bröd». Med hit’ene «Måndagsbarn» og «Stopp fra platen Och vinnaren är» slo hun for alvor igjennom i Norge. I fjor kom tredjealbumet «Satan i gatan», og hiten «Jag kommer» har siden vært en gjenganger på norske radiostasjoner.

– Det blir hitlåter på rekke og rad på Torget i Bodø, og vi forventer oss fullt hus og en elektrisk stemning. Dette er en artist som kan kunsten med å lage gode livekonserter. Hun er blitt kalt en moderne arvtager til popheltene Mauro Scocco og Orup, og vil appellere både til de som kjenner disse veteranene og til de som aldri har hørt om dem, sier Wallann Larsen.