Hopp til innhold

Espen kan juble etter Lofoten på langs med sykkel - midt på natta

Espen Høglund fra Oslo vant den gjeveste klassen i sykkelrittet Lofoten Insomnia Race natt til lørdag.

lofoten sykkel

Sykkelrittet Lofoten Insomnia ble en stor suksess med 180 påmeldte syklister.

Foto: Bergljot Tollefsen

Natt til lørdag gikk det femte Lofoten Insomnia Race av stabelen i Lofoten, og tidlig lørdag morgen kunne Espen Høglund fra Oslo-klubben Kjekkas IF juble for seier i den gjeveste klassen.

I kvinneklassen imponerte Bente Haukås. Bodøværingen tok førsteplassen foran Ann-Heidi Nebb, Marion Sørhaug og Ingvill Stedøy Johansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vinnere racing damer

Bente Haukås (nummer to fra venstre) vant damelassen, etterfulgt av Ann-Heidi Nebb (til venstre)Marion Sørhaug (til høyre) og Ingvill Stedøy Johansen (nummer to fra høyre) delte på en hederlig tredjeplass.

Foto: Øyvind Pedersen

– Tusen ganger bedre enn Oslo

Espen Høglund sparer ikke på komplimentene når han forteller om rittet.

– Dette er tusen ganger bedre enn å sykle i Oslo! Det er veldig tungt, men absolutt et ritt jeg kan anbefale, stråler han etter målgangen.

Fornøyd med forholdene

Rittet startet fra Å, ytterst i Lofoten. Derfra går det tre ulike løyper – en til Kabelvåg, en til Raftsundet og den lengste som går til Lødingen. Sistnevnte med Høglund som fornøyd vinner etter å ha syklet de 230 kilometerene raskere enn alle de andre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

racingvinnere

Espen Høglund fra Oslo vant herreklassen, mens Ken Lind (til venstre) og Sveinung Olsen (til høyre) tok de to neste plassene.

Foto: Øyvind Pedersen

– Veiene var veldig fine, dessuten var vi heldige med at vi ikke hadde noe nedbør, sier han.

Mens NRK snakket med Høglund, var han på vei tilbake i bil langs løypa.

– Nå regner det, så vi hadde virkelig flaks.

Hele bygda sykler

Espen Høglund vant på første forsøket i Lofoten Insomnia Race, men utelukker ikke at han gjerne prøver seg neste gang også. Og han trenger ikke være bekymret for at rittet ikke skal gjentas, lover rittleder Ronald Naustvik.

– Vi ser ingen grunn til ikke å fortsette. Sykkelinteressen har jo vokst voldsomt, og her i Lødingen har jo hele bygda begynt å sykle, sier han.

Storfornøyd rittleder

rittleder insomnia

Rittleder Ronald Naustvik har bare fått positive tilbakemeldinger etter rittet.

Foto: Øyvind Pedersen

Lørdag formiddag var det fortsatt et par syklister i turklassen som tråkket iherdig mot mål. Likevel er Naustvik rask med å konstatere at rittet ble en stor suksess.

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger. De som sykler til Kabelvåg sier de skal sykle den lengste løypa neste gang, sier han.

Samtidig konstaterer han at antallet påmeldte har vokst med 60-70 syklister siden i fjor.

– Så i år var det faktisk 180 syklister som stilte til start.

Startet av hjemvendt vesteråling

Sykkelrittet startet altså for fem år siden, da Geir Ellingsen vendte tilbake til Lødingen og Vesterålen. Vel tilbake startet han opp treningssenter, og startet raskt opp det som skulle bli Lofotens mest populære sykkelritt.

I år gikk sykkelrittet nesten uten uhell. To syklister kjørte i hverandre, uten at det førte til store skader på noen av dem.

– Jeg tror alle som var med fikk seg en fin tur, selv om midnattssola forsvant litt bak skyene, sier rittleder Ronald Naustvik.