Hopp til innhold

Venter på Sandy og håper på det beste

Magnus Midtgård fra Bodø bor i byen Harrison i staten New York, sammen med familien sin. – Akkurat nå er det ikke verre enn en solid vinterstorm oppe i nord.

APTOPIX Superstorm Sandy

Magnus Midtgård med ungene Matilde Pladsen Midtgård (7) og Aurora Pladsen Midtgård (4). Bak ser man følgene av stormen Sandy.

Foto: Gerry Broome/privat

Familien Midtgård bor i Harrison, som ligger rundt 40 kilometer nordøst for New York. Nå venter de spent på hva som vil skje de neste timene, når stormen Sandy slår inn over New York.

– Det er varslet at stormen vil være på sitt verste klokken tolv lokal tid, som er klokken fem i Norge, sier Magnus Midtgård som bor bare 40 kilometer fra New York, sier Magnus Midtgård.

– Stormen tar seg opp nå, og det har begynt å regne. De første strømbruddene har kommet, og en strømlinje falt ned bare et kvartal bortenfor oss. Vi bor bare et par kilometer fra sjølinjen, og der har man evakuert en god del hus på grunn av springflo, men vi ligger trygt til. Det verste skal vare fra nå klokken 12 og frem til midnatt lokal tid.

Hamstrer strømgeneratorer

Midtgård skulle egentlig vært på jobb midt i byen i dag, men da all togtrafikk ble stengt slapp han det.

Harrison, USA

Familien bor 40 kilometer nordøst for New York. Her merket med 'A'.

Foto: Skjermdump

– Alle skolene er stengt, så ungene er hjemme med kona mi og meg, så det er godt at familien er samlet nå.

Hvordan er stemningen nå?

– Vi var ute og kjørte litt i går, vi fikk tatt ut kontanter og det var kø inn på alle bensinstasjonene, og det rapporteres at det begynner å bli fritt for drivstoff. Amerikanerne har hamstret strømgeneratorer, så det har vært timeslange køer for å få tak i det. Vi har ikke fått tak i en strømgenerator, men vi håper og tror at vi klarer oss med lommelykter og batterier. Strømbrudd er vel det verste vi kan oppleve her vi bor, sier han.

Midtgård forteller at de merker på amerikanerne at det ikke bare er en frisk bris som er meldt i staten de bor i.

Tror det vil gå bra

– Det begynner å bli kraftig her ute og vi er spent på hvordan det blir utover dagen. Akkurat nå er det ikke verre enn en solid vinterstorm oppe i nord. En stiv kuling, vil jeg tippe.

Men til tross for litt vind og mulig strømbrudd senere i dag, tror familien at det vil gå bra.

– Jeg tror nok det går bra, fordi vi ikke bor nært sjøen. Mange er bekymret for oversvømmelser, da det er fullmåne og det er varslet springflo, men akkurat her vi bor er vi nok ganske trygge. Vi håper i alle fall at det går fint med alle de andre som bor rundt her. Jentene sender en spesiell hilsen til farmor Karin Stensvik i Rønvika, avslutter han.