skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
NRK Hedmark og Oppland progr. 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Programmer NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 17:52
VÆRET
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlige


 
25.06 - start fra New Dehli:

Turnerapport nr. 1

Her kommer Lars Eriks første situasjonsrapport fra sykkelsetet, i dét han hiver seg ut i rushtrafikken i New Dehli - med ferskt førerkort og nyinnkjøpt tohjuling, kalt Claudette (etter kona til Roy Orbison...!) Hør også på formiddagssendinga på radio mellom 11.00 og 12.00.

Publisert 14.06.2001 14:19. Oppdatert 14.06.2001 14:20.
"Min ide starta da jeg var i India i fjor og så en Enfield for første gang. Flott motorsykkel i gammel tradisjon. Det å reise "overland" er ikke noe nytt, men jeg kunne tenke meg å gjøre det på en Enfield.

Jeg reiste til Dehli, kjøpte motorsykkel og etter en måned med svetting, papirarbeid, og mange timer sittende sammen med mekanikerne var jeg klar for avreise. En Enfield er noe du må ta hånd om og i og med at jeg ikke hadde noe mekaniker erfaring var det fint med litt input.

Royal Enfield er i utgangspunktet en britisk sykkel, fra samme æra, samme familie som Triumph, BSA og Norton. På femtitallet solgte britene hele fabrikken til India. Inderne fortsatte produksjonen i samme tradisjon og har gjort ytterst få forandringer siden den gang, derfor er sykkelen for veteraner å regne.

Min sykkel heter Caludette etter kona til Roy Orbison som døde 6. juni i 1966 og som var mye av grunnen til at Roy ble "the man in black". Det er jo egentlig Johnny Cash det da, men du skjønner sikkert hva jeg mener.

Sykkelen min er på 350 kubikk, har 18 hestekrefter og en behagelig toppfart på 70/75. Da ligger på en måte "defensivt" i vognkortet. Ser du bort fra det så er trafikken her ganske vill. Har du hørt om doble og triple forbikjøringer?

Kjører man defensivt er man fortapt og havner ganske fort på jordet. Her gjelder det å sikre seg 2-to meter klaring til kanten, ligge på hornet og kaste seg inn i siste sekund. Gir man bort plass får man aldri igjen. Det er ganske ulikt norsk kjørestil, men man blir ganske fort tilvendt.

Når det gjelder kjørerute så kommer jeg til å bruke tid på Iran. Kommer også til å bruke tid på Pakistan, Karakorum Highway som strekker seg igjennom Kashmir og opp til Kina grensa. Vurderer også Afganistan men skal se an situasjonen. Ellers blir det streit igjennom Øst-Europa hjem igjen, der begynner det uansett å bli så dyrt at jeg bare må gi gass.

Claudette - min kjære Enfield - må gjøres på lavt turtall og har en sittestilling som er fin å ta seg ut i, men tar på både ræv og rygg. Vakker er hun imidlertid - my pretty little pet, Claudette."


Neste rapport 28.06!

Siste saker:

 
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no