skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
NRK Hedmark og Oppland progr. 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Programmer NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 17:52
VÆRET
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlige


 

Turnerapport nr 7

Her kommer Lars Eriks sjuende situasjonsrapport fra reisen gjennom India og Pakistan. Han har forhåpentligvis greid seg gjennom rushtrafikken i New Dehli - med ferskt førerkort og den nyinnkjøpte tohjulingen Claudette. Hør også på formiddagssendinga på radio mellom 11.00 og 12.00 hver mandag og torsdag.

Publisert 16.07.2001 15:22.
Iran minner jo egentlig om USA. Det er jo egentlig ganske ironisk. Stort sett på hvert gatehjørne får du kjøpt hamburgere, og da snakker jeg ikke om kjedeproduserte greier. Nei her har kjøpmannen sin fulle rett til å improvisere. Og Gud man kan få gode burgere her. Ellers er de glad i sylteagurker og de smaker også veldig godt.

En annen ting som minner om US er kjøretøyene. Det henger igjen mange biler fra før revolusjonen og de er flittig i bruk - eierne er selvfølgelig veldig stolte. Ellers er mange av truckerne av merket mack. Truckere er det mange av og de kjører i en hårreisende fart. Sjåførene har jo også da skikkelig pilotbriller.

Generelt får jeg masse støtte i trafikken her. Ligger som regel helt ute på høyresida i 60-65 mens andre suser forbi. Truckerne blinker med lysa og tuter ivrig når de passerer og synes tydelig dette er morsomt. Når jeg stopper på truckstopp er folk veldig interessert. De tror som oftest Claudette er en rask maskin, men når de får høre alder og toppfart så humrer de som regel. Men jeg kjører med stil og et godt hjerte. Dette er noe annet enn å kjøre Japanske stereotyper.

Mange av ideene man har om Iran blir raskt forandret. Kvinnene går jo selvfølgelig godt tildekket. Det er stort sett bare ansiktene man ser. Men en Chador som det svarte klesplagget kalles, har ofte en vel så avslørende som tildekkende effekt. Og øynene deres da. For noen øyne ! Og de er ikke redd for å bruke dem. Jeg trodde jeg var ganske velbevandret i øyekontakt med det motsatte kjønn, men jeg ble fort jekket ned.
De gir deg et blikk, du ser litt bort og ser tilbake og der er blikket igjen.

I går ble det så intenst at jeg som skandinav skulle til å ta steget videre til konversasjon. Dette var ingen god ide. Jenta forsvant i mengden, jeg tuslet videre og stoppet for å ordne noe i sekken. Da plutselig ser jeg opp og min vidunderlig vakre passerer meg og sier "yr bad" med et forførerisk smil. Var ikke dette landet hvor alt var avlukket, innestengt og preservert?

Men Iran er også landet med tusen øyne. 5 sekunder senere kommer en mann opp til meg og sier, "is she yr girlfriend"?
" Ehh, veeeelll....." var jeg på nippet til å svare ......" I wish"...
Alle øyne ser og den unge madammen var nok ganske modig, man skal trå varsomt her.



 
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no