skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
NRK Hedmark og Oppland progr. 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Programmer NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 17:52
VÆRET
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlige


 

Turnerapport nr. 10

Lars Erik Larsen har nå reist videre fra slørdekte damer og gode kaker i Iran. Nå har han passert ei ny grense på veien hjem.

Publisert 26.07.2001 10:31. Oppdatert 26.07.2001 14:10.
Hello Turkey - here I am.

Vanvittig å se Mount Ararat på vei mot grensa - Ja, det var der Noah strandet vet du.
Litt av et sjokk på Tyrkisk side av grensa. Store haller med politimenn...... blir geleida inn på et kontor hvor det sitter en ung blond kvinne i en trang gul topp.... Welcome to Turkey!!

Dette høres ganske sikkert litt pervo ut, men å se en kvinne uten slør var en opplevelse etter Pakistan og Iran.

Reiste videre til Dodubayazit som er nærmeste by. Campet på Parachut Camping som ligger fint plassert som navnet antyder, det vil si langt opp i en fjellside rett ovenfor et middelalderslott kalt Isak Pasa Sarayi. I dag tidlig åpna jeg teltet og en hel dal åpna seg foran meg. Solnedgangen var rimelig fin også. Kunne ikke gjøre annet enn å bestille min første lovlige øl på et par måneder og se solen dale ned i horisonten.

Så var det en gang en romer som het Antiochus I Epiphanes. Han var en ambisiøs kar og bestemte seg for å bygge noe som skulle bestå tidens tann. Det skulle være et kombinert tempel og gravsted - han hadde god tro på seg selv for å si det sånn.

Han valgte seg ut en fjelltopp, i dag kalt Nemrut Dagi - 2300 meter høy, og for å komme seg opp dit var det en lang og kronglete veg som det fortsatt er den dag i dag.

Claudette og jeg bestemte oss for å gjøre et forsøk.
Vegen var bratt og etterhvert var det bare dårlig brolegging i svært bratt terreng. Vinden var sterk og det var hardt å holde seg på sykkelen. Vel, i det jeg så den siste varmestuen 250 meter der fremme, bestemte Claudette seg for å legge seg ned.
En punktering er jo greit det, det er bare litt upraktisk når det er storm ispedd småstein og grus.
Først finne et sted litt i le så ikke Claudette veltet, deretter å begynne operasjonen og å holde seg på beina.

For å gjøre historien kort. To timer senere var hjulet på plass, masse deler gått tapt, en god del stein i hjullagerne og en rekke lumske besvergelser avgitt.
Det var på tide å se på dette tempelet til denne romerske tullingen. Fint var det og han hadde så absolutt klart det han satte seg fore - og det anbefales for alle som er i nærheten. Men hvorfor så helvetes langt til fjells??? Vel, kanskje for utsikten - den var fin den, men jeg tror kanskje mest for at ingen skulle gidde å reise opp dit å rive det ned.


 
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no