skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
NRK Hedmark og Oppland progr. 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Programmer NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 17:52
VÆRET
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlige


 

Turnerapport nr. 12

Sist kunne vi høre at Claudette sto på verksted og Lars Erik selv hadde mest lyst til å sende henne hjem med båt.

Publisert 03.08.2001 14:24. Oppdatert 06.08.2001 14:27.

2.8
Claudette er på to hjul igjen. Etter mye strev og mye banning er hun på veien igjen om enn noe halt.
Mannen jeg forlot henne hos het Arif og var ikke så dum han. Generelt er alle mekanikerne jeg har vært hos så langt vært veldig flinke. Men det er noe med tyrkere og stolthet. Man slipper liksom ikke til selv. Her er loven at tyrkeren har rett. Stiller man feil spørsmål til feil tid kan man bare pakke og dra, ikke still spørsmålstegn ved deres avgjørelser.

Men denne Arif var en bra mann og interesse for gamle sykler hadde han. Han gjorde noen triks og vi timet igang forholdet igjen. Hun er ikke helt i toppform og jeg har justert og kjælt, men jeg har igjen fått troen på at vi kan kjøre hjem sammen.

Jeg kasta meg ut på veien igjen og nærmet meg Istanbul med stormskritt. Som mange sikkert vet er Istanbul delt av Bosporus-stredet. Og helt riktig - der var det en stor bro, og på den andre siden et stort skilt, Welcome to Europe, det var på tide. Og Europa er det jammen meg her. Storby Europa, både når det gjelder priser, mote, mat og det meste. Men det er slett ikke dumt.

Istanbul er en sjarmerende by med trange smug og snodig bebyggelse. Fortausrestauranter i fleng, teppesjapper, ja stort sett det meste. Måtte se på denne Sofiaen eller Aya Sofia som hun heter på tyrkisk. Imponerende, og for en kuppel.

Det er litt rart, men det er mye enklere å identifisere seg med folk her. De lever et liv som er stort sett det samme som vårt.

Nå går turen videre til Bulgaria - hvis politiet slipper meg inn da....


 
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no