skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
NRK Hedmark og Oppland progr. 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Programmer NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 17:52
VÆRET
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlige


 

Turnerapport nr. 13

Sist vi hørte fra Lars Erik hadde han fått Claudette i gang igjen og nå setter han kursen ut fra Tyrkia og mot Bulgaria:::

Publisert 06.08.2001 12:47. Oppdatert 06.08.2001 14:27.

6.8
Så var det ut av ETT land og inn i et nytt for en kort stund.

Var litt spent på hvordan disse karene med bart skulle ta meg imot.
Det begynte med en desinfeksjonsrunde. Passet meg egentlig bra, kanskje jeg blir kvitt sengeloppene. Deretter papirsjekk. Har kommet så langt inn i Europa nå at de begynner å spørre etter veiforsikring. Da er det bare å smile skjevt og si "I know nothing", eller som en smart sjel en gang sa "you think I know fuck nothing?, I know fuck all". Vel etter litt om og men og noen dollar var ting i orden og jeg var klar for utfart.

Bulgaria i likhet med Tyrkia er fryktelig interessert i å komme inn i EU, derfor er det veldig mye enklere hvis du er EU-medlem. Jeg prøvde meg med "Do you know about EFTA?"

Så var det klart for Bulgaria. Så grønt, så grønt og Gud så deilig etter mengder med stein og ørken. Frodig jordbrukslandskap fylt av bønder med ræva i været, og masse hester.
Jeg koste meg verre og så til og med at jeg endelig bevega meg på kartet. 2 - 3 timers kjøring og jeg var halvveis inni.

Vel, etter nesten 50 mil og ei grensepassering var det klart for pitstop. Litt sliten og lei spanderte jeg på meg litt luksus. Havna på et hotell høyt oppe i et pass, med et stort monument på toppen.

Hotellet var knall - minnet litt om det i Ondskapens hotell. Lange korridorer, store dører, kjempe spisesal og bare meg tilstede. Dama som drev stedet var hyggelig og en god kokk. Endelig kom det en skikkelig biff på bordet. Kjempebiff servert med vodka og øl.
Ut over kvelden fikk jeg praktisert min heller frynsete fransk og lærte masse om bulgarske alkoholholdige drikker. Forsikret meg om å innta nok alkohyler til å sikre nattesøvnen. Og riktig - etter noen timer på ryggen var det klart for et nytt land..... Romania.

Kasta meg i sadelen og ga gass. Ting virka bra og humøret var på topp. Men der rundt en sving sto det en bartemann i uniform og vinka med sitt lille røde skilt. Vel hva gjør jeg nå - jeg ga gass og nøt den fine naturen. Claudette er ikke noen racer og jeg holt støtt tempo en 3 - 4 mil uten stopp. Så ikke noe mer til bartemannen og bra var det. Dette er jo absolutt ikke etikette men jeg hadde ikke så mye å snakke med han om og ville heller ikke skilles ad med flere dollar.

Etter noen timer var det klart for ny grense og ny desinfisering.
Det var en kort tur igjennom Bulgaria. Skulle gjerne vært lenger, men de ga meg 48 timer og da fikk jeg bare lystre.



 
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no