skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
NRK Hedmark og Oppland progr. 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Programmer NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 17:52
VÆRET
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlige


 

70 år gammel badedrakt!

Kjellaug Drevsjømoen fra Engerdal har den eldste badedrakta i Hedmark og Oppland. Hennes strikkede badedrakt er 70 år gammel!

Publisert 05.07.2004 13:51. Oppdatert 07.07.2004 12:07.
Av Anne Næsheim

Les også; 65 somre på samme sted

Denne uka ville vi vite hvem i Hedmark og Oppland som har den eldste badedrakta. Vi fikk inn flere gode tips, men ingen slår engerdølen Kjellaug Drevsjømoen. Hun har nemlig ei badedrakt som er 70 år gammel.

Strikket selv

Kjellaug var 15 år gammel da hun strikket den nå 70 år gamle badedrakta. Hun spant garnet selv, farget det rødt og badedrakten fant hun i en strikkeoppskrift.

- Jeg strikket en badedrakt med ben, som går 20-30 cm ned på lårene, forteller Kjellaug.

Ikke helt trofast

Vi var på leting etter en gammel badedrakt som framdeles er i bruk. Kjellaug forteller at hun har brukt den strikkede badedrakten mye, men de siste åra har hun ikke vært helt trofast mot sin gamle badedrakt.

- Jeg er mye i svømmehallen, og der går det ikke så bra med ull. Derfor ble jeg nødt til å kjøpe meg en badedrakt i syntetisk stoff, forteller Kjellaug.

- Kommer du til å ta deg en badetur i den gamle badedrakta i sommer?

- Det vet jeg ikke enda. Drevsjøen ligger like ved huset, men foreløpig er det alt for kaldt til å bade, smiler den glade vinneren.

Kjellaug får, som alle våre vinnere, et stort og mykt badehåndkle i gave.

Bli med i konkurransen

Neste mandag blir det ny konkurranse og nye kåringer i vår uhøytidelige sommerkonkurranse. Lytt derfor til NRK Hedmark og Oppland sine sendinger og bli med i konkurransen!

LENKER

 
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no