|
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:
|
|
| |
Cumberlandsaus10 porsjoner Publisert 24.10.2002 14:09. 1 appelsin
400 g ripsgelé
50 g hakket sjalottløk
1 dl portvin
2 ts sennepspulver
1 ts malt ingefær
salt
Skrell det ytterste gule skallet av appelsinen med en potetskreller. Skjær skallet i meget tynne strimler og kok dem i ca. 1 minutt. Hell bort kokevannet.
Press saften av appelsinen i en kjele. Bland inn portvin og løk og kok det til mesteparten av væsken er fordampet.
Ha ripsgeléen, den kokte løken samt gjenværende væske, sennep og ingefær i hurtigmikser og mos det hele i ca. 1 minutt. Tilsett appelsinskallstrimlene og smak sausen til med salt.
Oppbevart i kjøleskap er sausen holdbar en ukes tid.
|
|
NYHETSBREV
|
|
LYD OG VIDEO
Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
|
|
|