|
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:
|
|
| |
ReinsdyrkraftRåvarer til ca. 2 1/2 liter kraft: Publisert 13.11.2002 09:55. 2 kg reinsdyrbein og -avskjær
4 liter vann
1/2 ts timian
10 einerbær
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Bruk gjerne varmluft om du har. Del beina i ca. 5 cm store stykker. Legg dem i en langpanne og sett det hele i stekeovnen.
Stek til beina begynner å bli brune, rør regelmessig.
Når beina har tatt farge, tilsetter du ca. 2 dl vann slik at bunnen ikke blir brent. Fortsett stekingen til alt har fått en fin brunfarge. Hele bruningsprosessen kan ta 1/2-1 time.
Ha så beina i en passende kjele, fyll på med vann og kok opp. Fjern det skummet som flyter opp med en øse. Tilsett krydderne og kok kraften på svak varme i ca. 4 timer.
Sil kraften. Oppbevart i kjøleskap holder den seg i 2-3 dager. Del gjerne kraften i passende porsjoner og frys den ned.
Siste saker:
|
|
NYHETSBREV
|
|
LYD OG VIDEO
Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
|
|
|