skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Reinsdyrkraft

Råvarer til ca. 2 1/2 liter kraft:

Publisert 13.11.2002 09:55.
2 kg reinsdyrbein og -avskjær
4 liter vann
1/2 ts timian
10 einerbær

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Bruk gjerne varmluft om du har. Del beina i ca. 5 cm store stykker. Legg dem i en langpanne og sett det hele i stekeovnen.

Stek til beina begynner å bli brune, rør regelmessig.

Når beina har tatt farge, tilsetter du ca. 2 dl vann slik at bunnen ikke blir brent. Fortsett stekingen til alt har fått en fin brunfarge. Hele bruningsprosessen kan ta 1/2-1 time.

Ha så beina i en passende kjele, fyll på med vann og kok opp. Fjern det skummet som flyter opp med en øse. Tilsett krydderne og kok kraften på svak varme i ca. 4 timer.

Sil kraften. Oppbevart i kjøleskap holder den seg i 2-3 dager. Del gjerne kraften i passende porsjoner og frys den ned.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no