Disse oppskriftene på gresk salat og tzatziki holder til fire personer.
SALAT:
4 tomater
100 g sorte oliven
1 rødløk
1/2 slangeagurk
200 g fetaost i terninger
2 ss olivenolje
TZATZIKI:
5 dl yoghurt naturell
1 slangeagurk, grovrevet
Salt
1-3 fedd hvitløk
Evt. litt olivenolje eller
rømme
Hvit pepper
GRESK SALAT: Skjær tomater, rødløk og agurk i skiver. Anrett på fat med feta og oliven. Ha litt olje oppå.
Smaker godt med tzatziki til.
TZATZIKI: Riv agurken grovt, dryss på litt salt og la den ligge i en sil så vannet renner av. Hell yoghurt i kaffefilter og la det renne av ca. 2 – 3 timer. Bland den avrente agurken og yoghurten, smak til med finhakket hvitløk, salt og pepper. Tilsett litt olivenolje eller rømme hvis ønskelig.
Kilde: Tine