skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Smalahove

Foto: Fritz Knott
Foto: Fritz Knott

Publisert 28.05.2003 14:51.
SE OGSÅ:
4 PORSJONER:
4 smalahover
TILBEHØR:
Kokt kålrabi eller kålrabistappe (se egen oppskrift)
Kokte poteter
Hjemmebakt flatbrød
Fettet av kokekraften blandet med smør

Slik gjør du det

Ha smalahovene i en passende kjele og dekk dem med kaldt vann. Kok opp, men hell bort vannet deretter. På denne måten unngår du at hodene blir for salte.

Ha nytt vann på hodene og kok dem i ca. 2 1/2 time.

Når hodene er møre, tar du en øse og skummer det fettet som er på toppen av kraften. Dette er normalt for lite til saus så derfor tilsetter du ca. 120 g smør.

Vintips

Fyldig friskt bokkøl og en akevitt som har ligget en stund på fat, for eksempel "God gamal Smaladram". Istedenfor akevitt kan du også prøve en røkeaktig skotsk whisky.


NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no