|
Foto: Ragge Strand |
4 PORSJONER:
3 plater gelatin
200 g røkelaks
1 beger (300 g) cottage cheese
1 1/2 dl kremfløte
1 ss sennep, søt type
1/2 dl dill, finhakket
1/4 ts sitronpepper
Kokende vann
PYNT:
100 g reker, rensede
50 g blåskjell
Dillkvister
Form, ca. 1 liter, eller 4 porsjonsformer
Slik gjør du det
La gelatinen ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Mos fisk og ost i food-processor. Tilsett vispet kremfløte, sennep, dill og pepper. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca. 1/2 dl av det varme vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i moussen. Skyll formene i kaldt vann og hell i moussen. La den stivne i kjøleskapet. Dypp formene litt i varmt vann og hvelv moussen på tallerkner eller fat. Pynt med reker og dill.
Kilde: TINE