4 PORSJONER:
400 g båndspagetti
2 dl matfløte
50 g røkelaks, i strimler
50 g purre, i ringer
2 ss hakket persille
50 g meierismør
1 ss hvetemel
100 g Jarlsberg, revet
Tilbehør: 150 g Jarlsberg, revet
Slik gjør du det
Kok pasta som angitt på pakken. Fres laks og purre i smør på stekepannen. Tilsett persille og fløte og la sausen småkoke ca. 5 minutter. Bland mel og revet ost (100g) og la det smelte i sausen. Smak sausen til med mye nykvernet pepper. Husk at røkelaksen antaglig vil gjøre sausen salt nok, så vent med å salte! Legg godt avrent pasta på serveringsfat med høy kant. Hell over sausen og dryss på røkelaks. Server en bolle med revet ost ved siden av så hver og en kan selv dryss på ekstra ost. En frisk salat er godt tilbehør til denne pastaretten.
Kilde: TINE