Viltgryte Publisert 22.08.2003 14:17. 4 PORSJONER:
Ca. 800 g reinsdyrkjøtt uten ben, av bog, høyrygg eller stek
Smør/margarin
1/2 løk
1/2 sellerirot
2 gulrøtter
Ca. 3 dl vann
Sopp
5 ss rømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
4 enebær
2-3 ss solbærsaft
Ca. 2 ts salt
Ca. 1/4 ts pepper
1/4 ts timian
Slik gjør du det1. Skjær kjøttet i terninger, som du bruner i en varm panne. Ha terningene over i en gryte. Kok ut pannen mellom hver bruning.
2. Løken skjærer du i båter, selleri og gulrøtter i skiver. Alt brunes lett i pannen før det tilsettes gryten.
3. Tilsett vann. Når det koker opp lar du det trekke ca. 30 minutter.
4. Brun soppen og ha den over i gryten sammen med kjøttet.
5. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryten sammen med enebær, solbærsaft og pepper.
6. La alt koke opp og deretter trekke 15-20 minutter - til kjøttet er mørt.
Serveres med nykokte poteter, tyttebær og for eksempel grønne bønner.
Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt
|