skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Viltgryte


Publisert 22.08.2003 14:17.
4 PORSJONER:

Ca. 800 g reinsdyrkjøtt uten ben, av bog, høyrygg eller stek
Smør/margarin
1/2 løk
1/2 sellerirot
2 gulrøtter
Ca. 3 dl vann
Sopp
5 ss rømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
4 enebær
2-3 ss solbærsaft
Ca. 2 ts salt
Ca. 1/4 ts pepper
1/4 ts timian

Slik gjør du det

1. Skjær kjøttet i terninger, som du bruner i en varm panne. Ha terningene over i en gryte. Kok ut pannen mellom hver bruning.

2. Løken skjærer du i båter, selleri og gulrøtter i skiver. Alt brunes lett i pannen før det tilsettes gryten.

3. Tilsett vann. Når det koker opp lar du det trekke ca. 30 minutter.

4. Brun soppen og ha den over i gryten sammen med kjøttet.

5. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryten sammen med enebær, solbærsaft og pepper.

6. La alt koke opp og deretter trekke 15-20 minutter - til kjøttet er mørt.

Serveres med nykokte poteter, tyttebær og for eksempel grønne bønner.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt


NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no