skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Krotakaker

Grimo Bygdekvinnelag i Ullensvang baker Krotakaker som skal serveres under Landskappleiken i Eidfjord 23-27 juni 2004.

Publisert 18.06.2004 11:34. Oppdatert 18.06.2004 13:47.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Ingvil Teige Stiegler

Bilder fra krotakakebaking i eldhuset
Eidfjord i bilder


Krotakaker skal etter tradisjonen bakes i eldhus på spesialovn med buet hvleving slik at det blir både over og undervarme. Men resultatet kan også bli bra på elektrisk bakstehelle.

Foto: Egil Torheim/NRK

Begynn med deigen

8 hg finmalt rugmel
2 hg hvetemel
25 g gjær
7 dl vatn
1 ts salt

La deigen heve noen timer. Bak ut til tynne kaker med vanlig kjevle. Deretter krotes kakene med spesialkjevle for å få mønster og ekstra utbaking. Kakene stekes så til de blir sprø.

Før servering bløtes kakene i vann. Smør og sukker er det vanligste å bruke på krotakaker, men de kan også serveres med ost, syltetøy og annet pålegg.

LENKER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no