skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Heilsteikt lår av kje eller lam

Heilsteikt lår av kje er ypperleg påskemat. Foto: Egil Torheim/ NRK.
Heilsteikt lår av kje er ypperleg påskemat. Foto: Egil Torheim/ NRK.
Du kan steike både kje- og lammelår i aluminiumsfolie.

Publisert 18.03.2005 09:57. Oppdatert 18.03.2005 10:00.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av Egil Torheim og Ingvil Teige Stiegler

Dette er ein enkel å måte å laga påskemiddag på.


Ta eit heilt kje- eller lammelår. Dryss over med urter og dei krydder du likar best. Timian eller rosmarin og litt pepper gjer susen.

- Dette kan du gjera kvelden før, eller om morgonen før du skal på skitur, seier kokk Gunnar Nagell Dahl. Han er mat-attaché hos Fylkesmannen.

Gløym låret

Pakk heile låret inn i aluminiumsfolie og legg det i ei langpanne.

Påskemiddagen er ferdig når du kjem tilbake frå skituren. Foto: Egil Torheim/ NRK.

Så kan du gløyma maten til like før du skal eta.

Dersom du har veldig god tid stiller du steikeovnen på mellom 70 og 80 grader og let det stå i inntil 12 timar.

Vil du servera litt raskare kan du setta ovnen på mellom 100 og 125 grader. Det heile er ferdig etter 4–5 timar.

Tilbehør

Som tilbehør anbefalar vi blomkålstuing og råsteikte poteter.

La det heile klargjera seg mens du er ute på ski eller gjer noko anna kjekt i påska.

God påske!


LENKER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no