skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Lam nam nam

Smaken overgår det meste. Foto: Egil Torheim/ NRK.
Smaken overgår det meste. Foto: Egil Torheim/ NRK.
På denne tiden av året kan du få det første ferske lammekjøttet av årets dielam, og det har en smak som overgår det meste.

Publisert 29.04.2005 10:11. Oppdatert 29.04.2005 10:57.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Ingvil Teige Stiegler

På Hardanger-menyen i dag står lammefilet.

Uansett om det er ferskt eller frossent lammekjøtt, må du starte med å skjære bort den hinnen som ofte ligger over slikt kjøtt.

Deretter steker du fileten på stekepanne til den er brun på alle sider. Bruk en blanding av meierismør og olivenolje på stekepannen. Pass på å ikke steke for lenge da blir fileten tørr.

Krydder

Krydre med salt og pepper og eventuelt med timian eller rosmarin. Bruk ikke begge deler for da blir det for mange smaker.

Etter noen minutter setter du hele stekepannen i stekeovnen som er forvarmet til 150 grader og lar den stå der 5-6 minutter.

Må hvile

Når du tar filetene ut, er det viktig å la dem hvile i cirka ti minutter før du skjærer i dem.

Som tilbehør passer de godt med ramsløkspuré, smørdampede grønnsaker etter eget valg og råstekte poteter.

Lam lam = nam nam.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no