Av
Egil Torheim og
Elin Hovda
Bedre enn hummer er karakteristikken mange gir sjøkreps.
Den kan selfølgelig tilberedes på tradisjonell måte med koking, men Fredrik Hald serverer den like gjerne grillet.
Slik gjør du
Legg sjøkrepsen på bordet levende, men pass på at klørne er bundet med strikk. Stikk en kniv i hodet på krepsen og dra den bakover slik at krepsen blir delt i to. Pass på å fjerne strengelen som du ser går gjennom mesteparten av krepsen.
Ta bort strikken fra klørne og gi disse et kakk med en hammer. Legg så krepsen med skallsiden ned i en tørr og varm stekepanne eller rett på grillen.
|
Sjøkrepsen skal ikke varmes på grillen lenge. - Da blir den seig, sier kjøkkensjef Fredrik Dahl. Foto: Egil Torheim/NRK. |
Tilbehør
Etter en stund strør du over en grovhakket blanding av dill og kjørvel. Deretter har du på litt salt og pepper. På krepsekjøttet har du så på litt smør. La dette surre noen minutter i pannen eller på grillen.
Ikke for varmt
Du avslutter behandlingen med at krepsen får overvarme. På en grill gjøres dette ved at lokket lukkes. Bruker du stekepannen setter du hele stekepannen i ovnen med grill eller overvarme på. Pass på at krepsen ikke varmebehandles for lenge. Da blir den nemlig seig.
Serveres uten tilbehør – nyt krepsesmaken naturell.