skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Delikatesse fra fjorden

- Alle vestlendinger bør prøve denne delikatessen som kan fanges i fjordene våre, sier kjøkkensjef Fredrik Hald.

Publisert 27.05.2005 10:49.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Elin Hovda

Bedre enn hummer er karakteristikken mange gir sjøkreps.

Den kan selfølgelig tilberedes på tradisjonell måte med koking, men Fredrik Hald serverer den like gjerne grillet.

Slik gjør du

Legg sjøkrepsen på bordet levende, men pass på at klørne er bundet med strikk. Stikk en kniv i hodet på krepsen og dra den bakover slik at krepsen blir delt i to. Pass på å fjerne strengelen som du ser går gjennom mesteparten av krepsen.

Ta bort strikken fra klørne og gi disse et kakk med en hammer. Legg så krepsen med skallsiden ned i en tørr og varm stekepanne eller rett på grillen.

Sjøkrepsen skal ikke varmes på grillen lenge. - Da blir den seig, sier kjøkkensjef Fredrik Dahl. Foto: Egil Torheim/NRK.

Tilbehør

Etter en stund strør du over en grovhakket blanding av dill og kjørvel. Deretter har du på litt salt og pepper. På krepsekjøttet har du så på litt smør. La dette surre noen minutter i pannen eller på grillen.

Ikke for varmt

Du avslutter behandlingen med at krepsen får overvarme. På en grill gjøres dette ved at lokket lukkes. Bruker du stekepannen setter du hele stekepannen i ovnen med grill eller overvarme på. Pass på at krepsen ikke varmebehandles for lenge. Da blir den nemlig seig.

Serveres uten tilbehør – nyt krepsesmaken naturell.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SALATER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no