Hopp til innhold

Politiet hadde for mykje å gjere

Politiet hadde så mykje å gjere natt til søndag at dei ikkje rakk over alt. Sjå lista over bråk og fyll her.

På politiloggen til Sogn og Fjordane politidistrikt er det ei lang liste over hendingar natt til søndag som politiet har vore involverte i.

Hadde ikkje kapasitet til slagsmål

Over heile fylket har overstadig rusa personar laga kvalm. Nokre har kjempa med nevane, andre har bråka så høgt at det har vore til sjenanse for andre.

Og politiet hadde så mykje å gjere at då dei fekk melding om eit slagsmål i Førde sentrum like over klokka tre i natt, hadde dei rett og slett ikkje kapasitet til å rykke ut.

Slik ser politiloggen ut etter eit halvt døgn i Sogn og Fjordane;

(Innhaldet er henta frå politiet sin eigen logg )

Kl 0005 - Førde - husbråk Innkommet melding om husbråk i form av rusede personer og høyt støynivå på en fest i Angedalsvegen i Førde. Festen ble dempet av politiet.

Kl 0020 Førde . Trafikkontroll Politiet gjennomførte en promillekontroll på RV 5 i Førde, ialt 30 kontrollerte ingen utslag

Kl. 0022 - Promillekontroll - Førde. I en primillekontroll i Førde ble 25 bilførere stanset. Ingen utslag.

Kl 0023 - Festbråk - Gloppen. Kommet melding om støy og bårk fra en fest ved et husvære på Byrkjelo. Politiet fikk roet ned festen.

Kl 0030 - Askvoll - Avbrøt slåtten Politiet måtte avbryte slåtten til en gårdbruker som jobbet utover natten. Kl. 0115 - Ordensforstyrrelse - Stryn. Det brøt i natt ut slagsmål på et skjenkested i Stryn. Politiet ble tilkalt, men situasjonen hadde roet seg ved politiets ankomst. Forholdcet vil bli anmeldt.

Kl. 0130 - Trafikkuhell - Førde. En varebil kjørte i natt av vegen på rv. 609 ved Vasslia i Førde. Bilen har kjørt i autovernet og tippet over dette og gått rundt en eller flere ganger. Det har vært stor energi i sammenstøtene, og bilen har fått store materielle skader. Fører, som var alene i bilen, er tilsynelatende bare lettere skadd, men ble fraktet til sykehus av ambulanse Saken blir etterforsket av politiet i Førde.

Kl. 0200 - Trafikk-kontroll - Høyanger. 12 bilførere ble stanset i en kontroll på Kyrkjebø i natt. Ingen reaksjoner.

Kl. 0220 - Promillekjøring - Stryn. Politiet i Stryn rykket i natt ut til en campingplass i Oppstryn etter melding om en person som "burnet", og der det også var mistanke om at fører var påvirket av alkohol. Ved politiets fremkomst ble det konstatert mistanke om promillekjøring, og bilfører ble framstilt for lege i Stryn. Saken blir etterforsket videre av politiet i Stryn.

Kl. 0250 - Urinering - Lærdal. En person blir anmeldt etter at han i natt urinerte midt i Lærdal sentrum.

Kl. 0250 - Ordensforstyrrelse - Årdal. Politiet måtte i natt ta hånd om en person som truet flere personer i Øvre Årdal. Mannen var i besittelse av en slåsshanske. Etter at politiet hadde fått kontroll på personen, roet han seg og ble siden dimittert. Han var dessuten i besittelse av pepperspray. Saken blir fulgt videre opp av politiet i Årdal.

Kl. 0308 - Legemskrenkelse - Bremanger. En person slo i natt til en av betjeningen på et skjenkested i Svelgen. Saken blir fulgt opp med anmeldelse over helga. Kl. 0310 - Festbråk - Måløy. Etter klage fra nabo(-er) måtte politiet i natt roe ned et selskap i Måløy.

Kl. 0314 - Slagsmål - Førde. Det skal i natt ha funnet sted et slagsmål med flere involverte utenfor et skjenkested i Førde. Politiet hadde ikke kapasitet til å ta seg av dette.

Kl. 0317 - Legemskrenkelse - Førde. En mann i slutten av 20-årene ble i natt slått ned i Førde sentrum og påført skader, slik at han ble innlagt på sykehus. To personer ble kort tid etter pågrepet for forholdet, og satt i arrest. Saken blir fulgt videre opp av politiet i Førde.

Kl. 0327 - Skadeverk - Florø. I forbindelse med en krangel på/ved et skjenkested i Eikefjord, utøvde en person skadeverk på inventar på skjenkestedet. Politiet tok hånd om vedkommende og saken blir anmeldt.

Kl. 0355 - Ordensforstyrrelser - Måløy. En person blir anmeldt for drikking på offentlig sted i Måløy. En annen person blir anmeldt for urinering på offentlig sted.

Kl. 0420 - Beruselse - Florø. Politiet måtte i natt ta hånd om en overstadig beruset person som gikk langs/på riksvegen mellom Eikefjord og Florø. han ble siden tatt hånd om av kamerater. Kl. 0450 - Feststøy - Leikanger. Nabo (-er) klagde i natt om feststøy fra en adresse på Leikanger. Politiet hadde i kapasitet til å følge opp meldingen.

Kl. 0730 - Beruselse - Lærdal. En beruset person tok seg i morgentimene i dag inn i en ulåst bolig i Lærdal, og ga seg til å drikke av alkohol han fant i huset. Ved politiets framkomst hadde mannen gått fra stedet. Han skal ikke være fremmed for huseier.