Sogndal tapte på straffer

Brann vann 5-4 over Sogndal i cupdrama.

Video NM: Brann - Sogndal 22.06.11

CUPKAMP DIREKTE: Sjå Brann - Sogndal direkte frå klokka 1755.

Sogndal tapte den dramatiske cupkampen mot Brann i Bergen. Stillinga var 1-1 etter ordinær tid, og 2-2 etter ekstraomgangar. Brannspelarane makta å halde hovudet kaldt under straffesparkkonkurransen og vann til slutt 5-4. For Sogndal stoppa dermed årets cupreise i 4. runde.

Brann opna best

Brann starta 1. omgang best og fekk den fyrste målsjansen etter åtte minuttar, då Diego Gustavino kom til skot frå 12 meter som gjekk rett utenfor stengene til Kenneth Udjus. Bergensarane stog høgt med heile laget og gjorde livet tidvis surt for Sogndal-forsvaret. Med litt betre presisjon kunne det ha blitt farleg for sogndølene.

Sterk avslutting

Etter ein halvtime skifta kampen karakter, og Sogndal fekk sin fyrste store sjanse etter 33 minuttar, då ein lang ball blei slått inn i feltet og nydeleg lagd att, men skotet blei redda av keeperen til Brann.

Tre minuttar etter kom skåringa: Even Hovland fyrte laus frå vel tjue meter, og ballen lurte seg forbi den tidlegare sogndalkeeperen Leciejewski og i mål.

Etter skåringa tok Sogndal over spelet og hadde endå ein stor målsjanse like før pause.

Tradisjonsrikt oppgjer

Den fjerde runden i NM-cupen for menn og vestlandsoppgjeret starta klokka 18 på Brann stadion. Det er 35 år sidan Brann slo Sogndal 2-1 i cupfinalen.

For eit par veker sidan tapte Sogndal 2-0 i ein seriekamp mot Brann. Kanskje dei klarar revansje i kveld? Du kan sjå kampen i nett-TV her, eller følgje den minutt for minutt via tekstoppdatering.