skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Snøhvit gir skattesmell for alle

Politikerne i Hammerfest vil ha inn mest mulig i eiendomsskatt fra Snøhvit. I kveld øker de trolig satsene. Men loven er lik for alle – så innbyggerne i byen blir rammet på samme måte som gassindustrien.

Publisert 04.12.2003 07:14.
Av Eirik Palm

Her skal Hammerfest tjene penger. Men skatteskjerpelsen vil ramme alle i kommunen.
I går gikk siste salve for kjølevannstunnelene til Melkøya. Med vannet som fosser inn er vertskommunen enda nærmere de enorme skatteinntektene: 300 millioner kroner de kommende fire årene dersom kortene spilles riktig.

Slutt på rabatten

Til nå har kommunen operert med store rabatter for alle, men dersom dette fortsetter, blir inntektene fra Melkøya i samme periode skarve 60 millioner, mener leder Tom Mortensen i Hammerfest Arbeiderparti. Og i så fall har ikke kommunen råd til å bygge nytt kulturhus og å ruste opp skolene.

Tror folk skjønner

Når kommunestyret samles senere i kveld, blir økningen etter alt å dømme vedtatt. For folk flest kan dette bety en dobling av eiendomskatten. Og for næringslivet kan det svi.

Tom Mortensen tror folk vil ha forståelse for at skatteskjerpelsen er nødvendig dersom byen skal tjene på den storstilte utbygginga som foregår.

Hammerfest Arbeiderparti frykter samtidig mindre inntekter fra Snøhvit i framtida dersom Stortinget vedtar endringer i reglene for eiendomsskatten.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no