skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Martin Schanche anmeldt

I denne bilen tok rallykjøreren og lokalpolitikeren Martin Schanche seg inn på Finnmarksvidda. Nå er han anmeldt til politiet av Fjelltjenesten for ulovlig barmarkskjøring i Finnmark.

Publisert 10.08.2004 13:20. Oppdatert 10.08.2004 16:38.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Rolf Jakobsen

Ulovlig kjøring i terrenget øker sterkt i Finnmark og har de siste årene ført til store skader i naturen. Søndag 18. juli var Martin Schanche sammen med to bekjente, ved et fjellvann i Tana da de ble kontrollert av Fjelltjenesten. De var kjørende med bil og terrengmotorsykkel selv om det ikke går åpne barmarksløyper inn i området. Kjøringen skjedde uten dispensasjon.

NRK har anmeldelsen fra Fjelltjenesten.

Rallykongen forklarer kjøringen med at han var på oppdrag for en reindriftsutøver. Folk i reindriftsnæringen har lov til å kjøre utenfor lovlige løyper når de er i arbeid. Schanche vil ikke gi noen kommentarer til anmeldelsen.

Faksimile: Fra Fjelltjenestens anmeldelse

Reagerer

At en høyt profilert person og aktiv lokalpolitiker for Frogn FrP, nå er anmeldt til politiet for ulovlig barmarkskjøring, skaper reaksjoner i Finnmark fylkeskommune. Fylkesvaraordfører Kirsti Saxi ledet i vinter et utvalg som forsøker å begrense barmarkskjøringen i Finnmark.

– Som politikere skal vi være forbilder for befolkninga. Det er greit at Martin Schanche er flink å kjøre fort på lovlige steder, men som politiker burde han være klar over at barmarkskjøring er med på å skape store sår i naturen som det tar lang tid å få reparert. Jeg er veldig skuffet over at han som politiker opptrer på denne måten, sier Kirsti Saxi.

Risikerer bot

Rallykongen risikerer nå en bot på minst 5.000 kroner. Dersom Schanche står fast på at han var på lovlig oppdrag for reindrifta, kan saken havne i rettssalen. Fjelltjenesten skriver i sin rapport at de mener de tre var på fisketur ved vannet som det tar rundt en halv time å spasere inn til.

Leder for Fjelltjenesten i Finnmark, Elin Skog, vil ikke kommentere noen konkrete anmeldelser. Men hun sier på generelt grunnlag dette om kjøring for reindriftsnæringen:

Må dokumentere

– Det skal jo være folk som har et arbeidsforhold i reindrifta, og det må de kunne dokumentere. Det bør jo også være rein i nærheten, at de har flokken sin i nærheten av der det kjøres, sier Skog.

I følge Fjelltjenesten var de nærmeste reinsdyrene tre til fem kilometer unna da Martin Schanche ble kontrollert. I sin rapport sier Fjelltjenesten også at bilen som er brukt inn til det populære ørretvannet, flere steder har sunket ned i terrenget og laget kraftige spor i terrenget.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no