skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Jeg har ikke brutt loven

Martin Schanche fastholder at han ikke har brutt loven om barmarkskjøring i Finnmark. Tirsdag ble det kjent at Fjelltjenesten har anmeldt rallykjøreren og lokalpolitikeren til politiet for ulovlig barmarkskjøring i Tana i sommer.

Publisert 11.08.2004 07:35.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Einar Korneliussen

– Den eneste kommentaren jeg har er at jeg ikke har noen kommentar, fordi før det foreligger noe skriftlig fra myndighetene så ville det være toskete av både meg og andre. Men noen er øyensynlig ute etter et billig politisk kvartpoeng. Men andre som virkelig hadde hatt interesse kunne jo ringe Frode Utsi og spørre ham hva slags oppdrag jeg var ute i. Hvis loven som beskytter reineierne ikke gjelder lenger, da har vi kanskje gjort noe galt. Men hvis den ikke er satt bort, så bør de andre holde kjeft.

– Mener du at dere var ute på et lovlig oppdrag?

– Så absolutt. Det er ikke første gang vi har vært på reinsjekking og reinsamling med helikopter, og aldri hørt ett ord. Men nå er det plutselig svære greier. Det er noen som er ute etter et billig politisk kvartpoeng.

Kontrollert av Fjelltjenesten

I denne bilen tok rallykjøreren og lokalpolitikeren Martin Schanche seg inn på Finnmarksvidda. (Faksimile fra anmeldelsen)
Søndag 18. juli var Martin Schanche sammen med reindriftsutøver Frode Utsi og en annen bekjent ved et fjellvann i Tana da de ble kontrollert av Fjelltjenesten. Fjelltjenesten har senere anmeldt Schanche for ulovlig barmarkskjøring. Fylkesvaraordfører i Finnmark, Kirsti Saxi, sier hun er skuffet over at Schanche som politiker opptrer på denne måten. Til det svarer Martin Schanche:

– Hun har selvfølgelig vært på stedet og har selvfølgelig tatt saken i egne hender og er både dommer, jury, politimyndighet og det som til faget tilhører. La oss vente og se hva myndighetene sier, om vi var ute i lovlig ærend eller ikke. Vi får gå ut fra at de som, før eller siden, får papirene i hendene har bedre vett.

– Dette er ikke noen kjedelig sak, den er bare rett og slett dum, sier Schanche.

NRK får passet påskrevet

Rallykjøreren og lokalpolitikeren Martin Schanche var, etter at anmeldelsen ble kjent i går ettermiddag, utsatt for et voldsomt mediekjør. Da NRK ikke ville oppgi sine kilder i saken, fikk vi passet påskrevet:

– Hvis du tar deg den rettighet å prate til meg på min telefon og kaste vekk arbeidstida mi, så forteller du hvem faen du har fått det fra. Hvis ikke kan du dra til helvete! Ha en god dag!

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no