skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Eksklusiv krabbe fra Gamvik

Søndag kommer det første utstyret til krabbefabrikken som skal gjøre kongekrabbe lønnsom i Gamvik. Gamvik Seafood ansetter nå 15 personer som skal jobbe med å gjøre krabben til eksklusiv importvare, og alt går godt, forteller daglig leder i Gamvik Seafood, Torgeir Bjørge.

Publisert 11.08.2004 08:56.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av Jenny Duesund

Fra USA leveres en krabbefabrikk som skal gjøre kongekrabben til eksklusiv mat fra Gamvik. Krabben skal behandles og eksporteres til USA, Europa og Japan.

Gamvik Seafood har jobbet i to år for å få ting på plass og daglig leder Torgeir Bjørge håper fabrikken ikke bare skal komme dem til gode, men også folk i Gamvik.

Positiv utvikling

Han håper den skal bidra til en positiv utvikling i Gamvik, noen han mener Gamviks befolkning fortjener etter alt de har hatt å stri med den siste tida.

En av de som lenge har ønsket jobb er Linda Johannesen. Hun er nå ansatt i fiskemottaksdelen hos Gamvik Seafood, er utrolig glad for at de satser i Gamvik, og forteller om en økende optimisme på stedet.

– Det blir kjempebra å få jobbe igjen. Hadde det ikke kommet noe arbeid nå så måtte vi tenkt på noe annet; flytte eller begynne på skole, for eksempel.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no