Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55

Skarsfjords taktikk fungerte

Vår taktikk fungerte sier Tromsøtrener Terje Skarsfjord etter kampen. Han sier alt er klar til fest når de ankommer Tromsø i kveld.

Publisert 01.11.2003 16:48. Oppdatert 01.11.2003 20:54.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Tre-fire sekunder etter at tilleggstiden på tre minutter var over sikret Tromsø fornyet kontrakt i eliteserien med 1-0 over Rosenborg. Kampen var egentlig over, men Tromsø fikk lov til å ta corner fra venstre. Rosenborg-forsvaret greide ikke å klarere, og dermed fikk Arne Vidar Moen sjansen. Han fikk ballen forbi Arni GauturArason og i mål.

Da brøt jubelen løs i Tromsø-leiren. Det utrolige var skjedd. Tromsø avanserte fra nedrykksplass til sikker plass i eliteserien. Aalesund rykker i stedet ned, mens Vålerenga må ut i kvalifisering.

Taktisk perle, sier Skrasfjord

Det er mye viktigere for oss å overleve i eliteserien enn det ville vært å gå til cupfinalen. Det forteller vel det meste om hvor viktig denne kampen og seieren var, sa Tromsø-trener Terje Skarsfjord etter kampen. Vi gjorde en taktisk god kamp og fulgte opplegget vårt til punkt og prikke. Derfor kan vi reise hjem til full fest i Tromsø nå, sa Skarsfjord.

Gledesscener

Gledesscenene i Tromsø-laget var vanvittige etter kampen, for resultatet var alt som betydde noe. Spillet var slik at det oste 0-0 av denne kampen, og da kamptiden nærmet seg 90 minutter var da også alle innstilte på at det kom til å ende målløst. På tunge og bløte Lerkendal ble det en fotballkamp i sakte film.
Gjestene fra Tromsø forsvarte seg godt, men spilte hele kampen med bare en spiss. De var heller ikke flinke til å følge opp med flere folk bakfra de gangene sjansene bød seg. Tromsø så derfor ut som et lag som ikke helt torde å gjøre det som var nødvendig for å berge plassen.
Det kunne vært avgjørende at Ole Martin Årst valgte fødestua i Tromsø framfor Lerkendal. Hans avslutteregenskaper var lenge sårt savnet. Men så ordnet det seg likevel mer enn tre minutter på overtid.

Misfornøyd Hareide

Vi hadde for liten fart på beina og ballen. Det er det kollektive som svikter hos oss nå. Derfor må vi trene hver dag hvis vi skal kunne reise oss til cupfinalen, sa Rosenborg-trener Åge Hareide etter kampen. Han var lite fornøyd med det spillerne hans hadde prestert.

Rosenborg var ubeseiret i sine 11 første hjemmekamper i serien, men tapte de to siste. I tillegg til den målløse kampen mot Røde Stjerne i UEFA-cupen vitner det om et lag ute av form. Rosenborg hadde sine beste spillere i keeperne Espen Johnsen og Arni Gautur Arason, som begge hadde flere klasseredninger i løpet av kampen. Den norske landslagskeeperen måtte ut med skade i 2. omgang.