skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Ny dokk i Harstad

Arbeiderne på Kaarbøverftet i Harstad skålte i mozell i formiddag etter at Arbeiderpartiet lover penger til ny dokkhall i byen.

Publisert 22.08.2001 16:57. Oppdatert 24.10.2002 08:30.
Nestleder i Arbeiderpartiet, Hill Marta Solberg. (foto: NRK)
Hill Marta Solberg, som er nestleder i Arbeiderpartiet, sa, da hun besøkte Harstad i formiddag, at regjeringen vil bevilge flere ti-talls millioner kroner til en slik utbygging.

Tørdokken blir den desidert største i Nord-Norge og skal betjene marinefartøyer og kystvaktskip som opererer i Nordområdene.

Avgjørende for nordnorske verft

Ettersom forsvaret og hurtigruteselskapene bygger nye og store båter vil ikke verftene i Nord-Norge i framtida være istand til å gjennomføre reparasjoner på store skip. En stor tørrdokk-hall til 160 millioner kroner er derfor avgjørende for at verfta i Nord Norge også i framtida skal ha oppdrag. AP-nestlederen lovet i dag at forsvaret og SND vil love flere titalls millioner kroner for at dokkhallen kan bli bygd.

20 bedrifter i verftsindustrien fra Bodø til Tromsø har i en årrekke kjempet for å få penger til å bygge ny dokkhall i Harstad og på den måten sikre arbeid i årene framover. Men det er likevel ordføreren i Harstad som kan glede seg mest.

Etter planen kan dokkhallen stå ferdig til bruk rundt årsskiftet 2002 - 2003. Selv om arbeiderene spiste opp moltekremen og skålte i cider i formiddag vil de likevel ikke ta løftene fra Arbeierpartiet helt på alvor før pengene er på bordet.




Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no