skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Mer til forskning på torskeoppdrett

Regjeringen foreslår å bruke 10 millioner kroner på forskning på oppdrettstorsk. Tromsø som tyngdepunkt for forskning skal styrkes. Forskningsprogrammet marin bioteknologi i Tromsø (MaBiT) var planlagt avsluttet i 2002, men videreføres med 5 millioner kroner i 2003. Det tas sikte på å etablere en nasjonal marin biobank i Tromsø.

Publisert 03.10.2002 10:09. Oppdatert 03.10.2002 12:27.
Norge har bare i begrenset grad kartlagt sine marine forekomster. En biobank er derfor viktig for å sikre verdiskaping basert på ressurser fra vår egen økonomiske sone, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen.


Fiskeridepartementet vil bruke 30 millioner kroner på et nytt system som overvåker skipstrafikken langs kysten. Systemet identifiserer og overvåker skip slik at man raskere kan forhindre miljø-ødeleggelser. Samtidig overføres beredskapen for akutt forurensing fra statens forurensingstilsyn til kystidrektoratet ved årsskifte.

Fiskeridepartementet vil også satse på forskning og torskeoppdrett i Tromsø.
Forskningsprogrammet marin bioteknologi i Tromsø (MaBiT) var planlagt avsluttet i 2002, men videreføres med 5 millioner kroner i 2003.
Det tas også sikte på å etablere en nasjonal marin biobank i Tromsø.
Norge har bare i begrenset grad kartlagt sine marine forekomster. En biobank er derfor viktig for å sikre verdiskaping basert på ressurser fra vår egen økonomiske sone, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen.

Det foreslås 10 millioner kroner til utviklingsmidler til å utvikle torsk som oppdrettsart.
Regjeringa styrker satsningen på torskeoppdrett og øker bevilgningene til Fis keriforskning i Tromsø med 3 millioner kroner. Pengene skal brukes til nytt sjøanlegg ved havbruksstasjonen på Ringvassøya.


LENKER
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no