skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Statsbudsjettet 2003 - Troms

Her finner du en oversikt over alle nyhetssakene som er publisert i forbindelse med regjeringens forslag til statsbudsjett for 2003, som omfatter Troms fylke.

Publisert 03.10.2002 10:39. Oppdatert 18.10.2002 08:47.
SE OGSÅ:
ALT OM:

Sterke politiske reaksjoner

Et svik mot lokaldemokratiet, en hån og en provokasjon. Det er noen av reaksjonene fra politikere i Troms på regjeringas forslag til statsbudsjett.



70 millioner til rassikring

På Samferdselsbudsjettet er det satt av omlag 70 millioner kroner til skredsikring av europavei 6 gjennom Kåfjord. Dette er det største enkeltprosjektet i fylket, og var som forventet, sier veisjef Eilif Mathisen. Det andre store prosjektet som får penger, er nye fergeleier til sambandet Refsnes - Flesnes i Kvæfjord.

Mer penger til kultur

Festspillene i Nord-Norge, Tromsø symfoniorkester, Landsdelsmusikere i Nord-Norge og fem museer i Troms har alle fått en økning i sine tilskudd i regjeringas forslag til statsbudsjett.

Får penger til forskning

Regionsykehusene får over helsebudsjettet 23 millioner kroner til å styrke forskinga innen medisin og helse. Pengene skal blant anna gå til forskning på psykisk helse, stamceller og genteknologi.

Penger til forsvarskommunene

Forsvarsdepartementet vil videreføre støtten til kommuner som berøres spesielt av omleggingen i Forsvaret. Neste år er det satt av førti millioner kroner i Statsbudsjettet til dette.

Mer penger til samer

Samarbeidsregjeringens budsjettforslag innebærer en økning på omtrent 6,7 prosent til samiske formål. Som sameminister er jeg ut fra den vanskelige budsjettsituasjonen svært fornøyd med en så stor budsjettøkning til samiske formål, sier statsråd Erna Solberg.

Mer til forskning på torskeoppdrett

Regjeringen foreslår å bruke 10 millioner kroner på forskning på oppdrettstorsk. Tromsø som tyngdepunkt for forskning skal styrkes. Forskningsprogrammet marin bioteknologi i Tromsø (MaBiT) var planlagt avsluttet i 2002, men videreføres med 5 millioner kroner i 2003. Det tas sikte på å etablere en nasjonal marin biobank i Tromsø.

Flere fengselsplasser

Tromsø kretsfengsel får tjue nye plasser neste år. Dette for å redusere soningskøen. Byggeprosjektet i Tromsø fengsel planlegges ferdigstilt medio 2004.


Tromsø får tannlegeutdanning

Regjeringa går inn for at det opprettes tannlegeutdanning i Tromsø. Det er satt av ei startbevilgning på 1.7 millioner kroner for 2003. Departementet legger opp til at den fylkeskommunale tannhelsetjenesten skal bygge opp og drive den odontologiske universitetsklinikken.

Ikke penger til teaterbygg

Hålogaland Teater får ikke penger til nybygg. Teatersjef Nils Johnson sier de er ført bak lyset, men de kjemper videre for å få et nytt teaterbygg i Tromsø. På et allmøte nå i formiddag var det skuffelse og forbannelse og skuespillerne truer med aksjoner.

30 millioner til overvåkingssystem

Regjeringa vil styrke miljø-overvåkninga av kysten og sikkerheta til sjøs, og foreslår å bevilge 30 millioner kroner til et nytt overvåkningssystem.

Kirkelig utdanningssenter blir permanent

Kultur-og kirkedepartementet går i statsbudsjettforslaget inn for at kirkelig utdanningssenter i nord etableres permanent i Tromsø. Senteret har vært i drift i en forsøksperiode, og utdanner kirkemusikere, prester, diakoner, kateketer og kirkeverger.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no